Reisbranche ziet niets in vliegtaks: 'ze rijden gewoon naar een buurland zonder vliegtaks'

Reisbranche ziet niets in vliegtaks: 'ze rijden gewoon naar een buurland zonder vliegtaks'

De reisbranche, vertegenwoordigd door Frank Allard van luchtvaartkoepel Barin, beweert dat een nationale vliegtaks niks uit zal halen, al helemaal geen CO² reductie. Aldus de Telegraaf.

Volgens hem zou zo'n taks alleen effect hebben wanneer het continentaal of zelfs mondiaal zou worden toegepast. Tot die tijd ziet de beste man geen heil in zo'n plan. Hij stelt dat de reizigers gewoon de dichtstbijzijnde grens over zullen gaan en vanaf het eerste vliegveld naar hun bestemming zullen vliegen.

Als dat zo is zou alleen de Nederlandse reisbranche geraakt worden met deze maatregel (zoals wel vaker met GroenLinks plannen het geval is) en blijft het CO² niveau gewoon op het huidige peil.

Frank Oostdam, topman van reisbrancheorganisatie ANVR, meent ook dat een taks waarvan het geld in de schatkist verdwijnt in plaats van naar CO²-reductie gaat, een onzin maatregel is. Ook hij vind dat zo'n regel alleen zin heeft als het in andere landen ook wordt toegepast en de opbrengsten daadwerkelijk wordt gebruikt om de CO² terug te dringen.

Beide heren reageren op een onthulling in de Telegraaf waaruit blijkt dat het kabinet in 2021 een vliegtaks zou willen invoeren. Dit omdat zij voor de tijd de overige EU-lidstaten niet mee zullen kunnen krijgen.

Wanneer de taks doorgaat kan een ticket voor een enkele reis met gemak €40,- duurder worden. De burger en bedrijven worden genaaid, de staatskas weer gespekt óf iedereen wordt genaaid. Strak plan zo'n vliegtaks...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties