Rellen in Venlo tegen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet

Rellen in Venlo tegen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet

KarinR / Shutterstock

Het was eigenlijk al te verwachten, maar een confrontatie tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet is helemaal uit de hand gelopen. Tot dusver zijn er vier mensen gearresteerd.

Volgens De Limburger was de opkomst bij de demonstratie vóór Zwarte Piet in Venlo was zaterdagochtend klein. Desondanks was er een hoop comotie ontstaan, niet in de laatste plaats op Twitter waar de termen 'Zwarte Piet' en 'Venlo' ook even kortstondig trending waren.

Ondanks alles bleef het niet bij een vreedzaam-protest. In de Limburgse stad Venlo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag posters met een afbeelding van Zwarte Piet opgehangen. Het is niet bekend wie dat heeft gedaan.

Vermoedelijk heeft de actie te maken met een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die zaterdag plaats vindt in de stad.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Hulp bij het vinden van IT werknemers

Lees meer