Restauranthouder uit Bussum: "Israëlische toeristen in Nederland moet je total-loss slaan"

Restauranthouder uit Bussum: "Israëlische toeristen in Nederland moet je total-loss slaan"

Youness Ouaali - een restauranteigenaar en tevens woordvoerder van een 'vredesorganisatie' - vindt dat de tijd is gekomen om Israëlische toeristen in Nederland een kopje kleiner te maken.

Een schrikbarend bericht verscheen gisteren op Facebook, en zorgt vandaag voor een rel op de social media:

"Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israël (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan?

Wie niet luisteren wil moet maar voelen, genoeg is genoeg!!!
Tijd om een duidelijke signaal af te geven vind ik."

De plaatser van dit bericht - Youness Ouaali - reageerde hiermee op de vermeende dood van een 13-jarige Palestijnse jongen (waarschuwing: schokkende beelden). Nadat hij twee Israëliërs had geprobeerd dood te steken, werd hij zelf onder vuur genomen. Volgens de Palestijnse president Abbas werd de jeugdige terrorist geëxecuteerd, in werkelijkheid leeft hij en is hij herstellende in een Israëlisch ziekenhuis. Ouaali houdt echter álle Israëli's verantwoordelijk voor de vermeende dood van de tiener. Daarom moeten in Nederland aanwezig Israëliërs worden aangevallen, redeneert de restauranthouder.

De oproep van Ouaali doet denken aan de aanslag op het Joodse Museum in Brussel vorig jaar. Bij een schietpartij met een terroristisch kwamen vier mensen om het leven, waaronder een echtpaar uit Israël.

Ouaali maakte in Nederland zelf al furore door aan te kondigen een haatimam graag in Utrecht te laten spreken namens zijn 'liefdadigheidsinstelling' World Wide Relief. De jongste extremistische daad werd aan het licht gebracht door Carel Brendel, een gepensioneerde journalist die bovenop islamgerelateerd nieuws blijft zitten.

Maar ook andere bekende Nederlanders hebben zich nu in de discussie gemengd:

De pro-Israëlische informatiegroep CIDI heeft aangifte gedaan tegen Ouaali. Maar voorlopig is - voor zover bekend - Ouaali nog niet opgepakt door de politie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties