Rode dictator Kim Jong-un executeert generaal om 'meningsverschil'

Geen categoriefeb 04 2015, 21:00
Kim Jong-un wantrouwt zijn mannen tot op het bot.
Dat zie je nou altijd in communistische landen die met de harde hand worden geregeerd door een dictator: het wantrouwen wordt al heel snel zo groot dat er willekeurig executies plaatsvinden om te boel te zuiveren. In Noord-Korea, het meest gesloten land van de wereld, is het niet anders.
De rode leider van Noord-Korea Kim Jong-un heeft afgelopen maand een generaal geëxecuteerd, zogenaamd om het leger te 'disciplineren'. De echte reden dat de generaal dood moest, is omdat hij ergens een andere mening over had dan de dictator. En dat mag niet in Noord-Korea.
General Pyon In Son, head of operations in the Korean People’s Army, was killed for expressing an opinion different to that of Kim, a South Korean official told reporters in Seoul on Wednesday, speaking on condition of anonymity as per government policy. The official didn’t say what they disagreed on.
Het communistische regime is al langer bezig met het executeren van andersdenkenden binnen het leger en de overheid. Kim Jong-un liet zijn oom Jang Song Thaek in 2013 vermoorden. Vorig jaar werden er nog eens 50 ambtenaren tegen de muur gezet omdat ze bijvoorbeeld Zuid-Koreaanse soapseries keken.
Het land dreigt er intussen vrolijk op los tegen het Westen, en dat allemaal terwijl honderdduizenden Noord-Koreanen sterven vanwege hongersnood - er is bijna geen eten te verkrijgen, behalve voor de communistische elite die in hoofdstad Pyongyang woont - of omdat ze worden doodgemarteld in strafkampen. En met strafkampen bedoel ik 21e eeuwse concentratiekampen. Want dat zijn het.
We moeten Noord-Korea bevrijden van Kim Jong-un. De vraag is alleen hoe. Een paleisrevolutie wordt in ieder geval steeds onwaarschijnlijker met al deze executies van generaals en andere hoge piefen binnen de Noord-Koreaanse overheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten