Roman Polanski weer in de problemen: vrouw zegt dat hij haar misbruikte toen ze maar 10 jaar oud was

Geen categorieokt 24 2017, 9:00
Marianne Barnard: "Ik wilde dat ik moediger was geweest, dat ik het toen al gezegd had, al was het maar tegen een vriend of een docent."
Na het schandaal rond Hollywood-producent Harvey Weinstein is de seksuele misbruik-koek nog lang niet op. Zo wordt er nu al een week ofzo gesuggereerd in Amerikaanse media dat een ander schandaal binnenkort ook zal losbarsten. Daarbij zou het niet gaan om seksueel misbruik van vrouwen, maar van kinderen.
Dit schandaal wordt met name gepusht door twee sterren: acteur Corey Feldman en actrice (Uit de schitterende show Westwood) Evan Rachel Wood. Feldman beweert al jaren dat Hollywood vol pedofielen zit. Zelf is hij dan ook een slachtoffer van misbruik. Die woorden werden onlangs onderstreept door Wood toen ze Twitterde:
https://twitter.com/evanrachelwood/status/920184070746681344
En ja, die bom lijkt nu inderdaad te barsten. Zo werd afgelopen week bekend dat een bekende agent, Tyler Grasham, zijn baan is kwijtgeraakt omdat hij door verschillende kinderen beschuldigd wordt van misbruik. Eén van die kindacteurs is Jordan Gavaris van Orphan Black.
Als we de al eerder genoemde Feldman moeten geloven -- en dat doe ik zonder meer -- is Grasham alles behalve de enige pedo in Hollywood. Case in point:

Roman Polanski heeft gereageerd op beschuldigingen aan zijn adres door een vrouw die claimt op tienjarige leeftijd seksueel misbruikt te zijn door de regisseur. „Ik ontken volledig de beschuldigingen van mevrouw Barnard, die ik niet ken”, aldus Polanski in een verklaring aan E! News. De vrouw, een Amerikaanse kunstenares uit Californië, heeft zaterdag op Care 2 Petitionshaar verhaal gedaan. Daarin zegt ze dat Polanski haar naakt heeft gefotografeerd en dat de regisseur haar moeder af had gekocht om haar mond te houden.

De vrouw in kwestie, Marianne Barnard, ontmoette Polanski in 1975. De regisseur wilde graag foto's van haar maken. Eerst in bikini, daarna in een bontjas, en daarna zonder iets aan. Toen ze eenmaal naakt geposeerd had misbruikte hij haar, aldus Barnard. Let wel, ze was toen 10 jaar oud.
Barnard neemt het zichzelf kwalijk dat ze de publiciteit niet heeft opgezocht toen dit gebeurde -- of in ieder geval relatief kort erna. "Als ik dat had gedaan had hij misschien die andere meisjes niet verkracht," aldus Barnard. Want ja, Polanski is veroordeeld wegens seks met een minderjarige. Dat gebeurde in 1977. Hij werd beschuldigd van het seksueel misbruiken van de 13-jarige Samantha Gailey. Hoewel hij eerst beweerde onschuldig te zijn ging hij uiteindelijk akkoord met een compromis: hij pleitte schuldig voor "illegaal seksueel gemeenschap."
Toen Polanski doorhad dat hij wellicht naar de gevangenis gestuurd en daarna gedeporteerd zou worden vluchtte hij uit de VS, waarna hij in Frankrijk ging wonen. Sindsdien spendeert hij daar de meeste tijd en reist hij niet naar landen die hem hoogstwaarschijnlijk uit zouden leveren aan Amerika.
De Duitse vrouw Renate Lager is onlangs naar de Zwitserse politie gegaan waar ze aangifte tegen Polanski heeft gedaan. Ze zegt dat de beroemde regisseur haar in 1972 niet één keer, maar wel twee keer verkrachtte. Zij was op dat moment slechts 15 jaar oud. Polanski 38. Dat is op zich al erg genoeg, maar wat dit verhaal nog erger maakt is dat Polanski op de één of andere manier nog steeds een 'gevierde regisseur' is in de Europese filmwereld. Iedereen weet wat hij gedaan heeft maar blijkbaar maakt dat de entertainmentindustrie geen bal uit.
Let wel, volgens veel ingewijden had Polanski vrienden die zich net als hem gedroegen én was hij bij lange na niet de enige pedo in Hollywood. Luister maar naar Feldman:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten