Rotterdam Centraal Station half afgesloten door politie vanwege verdachte man in Thalys

Geen categoriesep 18 2015, 8:37
"Vijf politiemannen met mitrailleurs renden het perron op."
Zeven perrons van het Centraal Station in Rotterdam zijn afgesloten door de politie nadat een verdachte man zich opsloot in de wc van de Thalys. Net voordat de Thalys vertrok sprong een man vlug de trein binnen en sloot zich vervolgens op in de wc.
Screen Shot 2015-09-18 at 08.28.49
De politie besloot om de trein te ontruimen en ging even later al over tot het afsluiten van perrons 1 tot en met 7. Getuigen op Rotterdam Centraal zagen vijf politiemannen met grote mitrailleurs het perron op rennen waar de Thalys stond. Zoiets gebeurt alleen als de politie inschat dat een situatie écht gevaarlijk is.
Een arrestatieteam en een anti-terreureenheid zijn aanwezig en onderhandelaars praten met de man om hem tot overgave te bewegen. Het treinverkeer zal zeker 2,5 uur vertraagd zijn.
Volgens ooggetuigen is het overgrote deel van de reizigers op Rotterdam CS kalm gebleven en zijn er geen mensen in paniek. Ook op twitter wordt vrij luchtig gereageerd op de grootschalige politie-actie.
In augustus werd al ternauwernood een aanslag in een Thalys in Frankrijk voorkomen door dappere reizigers die een terrorist net op tijd overmeesterden. Daarom neemt de NS ook nu geen risico.
https://twitter.com/PB010/status/644760156241313792
UPDATE:
De man op de wc beweert dat hij een bom heeft. Een arrestatieteam is de trein binnengegaan.
Inmiddels is de man gearresteerd:
https://twitter.com/leesmeemetdejee/status/644780878170824704
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten