Verdachte man in Thalys gearresteerd

Verdachte man in Thalys gearresteerd

De verdachte man die zich had opgesloten op een Thalys-wc is gearresteerd.

Een zwaarbewapend arrestatieteam heeft de verdachte man in de Thalys op Rotterdam Centraal Station gearresteerd. De man was vanochtend de trein op het laatste moment binnengerend en had zich direct opgesloten op de wc. Daarbij zou hij hebben geroepen dat hij een bom had.

Screen Shot 2015-09-18 at 08.28.49

Al snel besloten de NS en de politie om de Thalys te ontruimen. Met het oog op de verijdelde Thalys-aanslag een paar weken geleden werd het zekere voor het onzekere genomen. Een zwaar arrestatieteam was vlug ter plaatse, uitgerust met bomwerende vesten en -helmen. Ook werd er een speciaal team onderhandelaars naar Rotterdam CS gestuurd.

[caption id="attachment_119780" align="aligncenter" width="640"]@BoyanEfraim / Twitter @BoyanEfraim / Twitter[/caption]

Het lukte de politie lange tijd niet om contact te krijgen met de man, die zich al die tijd op de wc verschanste. Enige minuten geleden werd hij echter opgepakt en uit de Thalys gehaald. Wat de motieven van de man waren, is nog niet bekend.

Het treinverkeer rond Rotterdam Centraal was flink vertraagd door de actie, omdat maar liefst zeven perrons compleet waren afgesloten door de politie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties