Rotterdam heeft de oplossing; toch geen koopavond op 4 mei

Rotterdam heeft de oplossing; toch geen koopavond op 4 mei

Het AD komt eindelijk met goed nieuws dat controleerbaar is. Het hele debacle rondom 4 mei en de koopavond in Rotterdam is opgelost! Dit jaar valt 4 mei op een vrijdag en dat is de dag dat er in Rotterdam koopavonden zijn. In eerste instantie bleef de koopavond gewoon doorgaan en was zelfs de dodenherdenking geen reden om winkels te sluiten.

Nu zijn de koopavonden in Rotterdam alleen in december druk dus kan er een keer besloten worden om eerder te sluiten of de koopavonden niet door te laten gaan. Het werd vorige week nog spannend of dat dit laatste ook zou gebeuren. De gemeente kreeg veel kritiek en moest dus een 'passende oplossing' bedenken, want de gemeente zat in een lastig pakket. Die oplossing is toch niet zo moeilijk?

De gemeente in Rotterdam heeft na herhaaldelijke klachten en kritiek van veel mensen toch besloten om de winkels om 19:00 dicht te doen. Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam zei dat de net geïnstalleerde gemeente het niet zal laten gebeuren dat de koopavond op 4 mei door gaat. Dit zou zeer respectloos zijn en dat is niet de bedoeling. Het voelt inderdaad niet lekker om op je gemak te winkelen terwijl er op dat zelfde moment duizenden tot miljoenen slachtoffers worden herdacht.

Bovendien zijn de winkels in Rotterdam iedere dag van de week open dus veel winstverlies zal er door 1 uur eerder te sluiten nu ook weer niet zijn. De gemeente Rotterdam heeft zich in deze kwestie dus toch niet de les laten lezen door NIDA en DENK.

Goed zo Rotterdam! Stapje voor stapje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties