Rotterdam wil 'rookvrije' straten, maar voor politici is het een brug te ver: 'waanzin en bizar'

Rotterdam wil 'rookvrije' straten, maar voor politici is het een brug te ver: 'waanzin en bizar'

De gewenste 'rookvrije' samenleving komt met grote stappen dichterbij. Peuken kosten steeds meer, ze mogen dadelijk niet meer zichtbaar zijn bij verkooppunten en Rotterdam wil zelfs 'rookvrije' straten realiseren. Nog maar te zwijgen over een algeheel rookverbod op terrassen. Burgers worden met harde hand geforceerd om te stoppen met roken. Niets vrijwilligs meer aan en al die verboden zijn moeilijk te handhaven.

,,Dit is bizar, een rookverbod in de buitenlucht", reageert PVV'er Fleur Agema. ,,Maar de antirooklobby zal zijn zin wel weer krijgen met het slappe college in Rotterdam." Zelf is Agema al jaren gestopt, al rookt ze soms een sigaretje mee. ,,Ik ben ook niet vóór roken en zal iedereen aansporen te stoppen, maar ik vind die antirooklobby soms zo agressief dat het zijn doel voorbijschiet.''

Sommige politici hebben nog steeds een realistische visie op roken en het beleid rondom rokers en sigaretten. Het is inderdaad vrij agressief aan het worden en het wordt bijna een dogmatische houding an sich, waarbij het doel de middelen heiligt.

Ton Wurtz van de Stichting Rokersbelangen vindt het voorstel maar 'valse stemmingmakerij'. ,,We moeten geen hetze tegen het roken creëren, alleen maar alles verbieden is tegenwoordig de hype. Ik hoop dat Aboutaleb zal inzien dat een ban niet de oplossing is. Overleg hier gewoon met z'n allen over en sluit een verbond tussen rokers en niet-rokers!"

We hebben de antirokers al zo vaak gehoord en als je tegen bepaalde maatregelen bent, ben je ineens 'voor roken' , of ' voor schadelijke gewoontes', of nog erger: 'voor kanker'. Plaatjes, onderzoeken en kinderen worden aangehaald om mensen te overtuigen of te dwingen om te stoppen met roken.

Ook ik moedig mensen niet aan om te roken, maar iets normaler doen dan dit regressieve gedoe rondom roken, dat helpt pas om mensen uit zichzelf te laten stoppen en een fundamentele verandering te bewerkstelligen. Niet deze dwangmatigheid vanuit de overheid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties