Ruggengraatloze Rutte heeft opeens 'spijt' van steun voor Verheijen

Geen categoriefeb 27 2015, 21:00
Natuurlijk. Nu hij weg is, is Rutte ineens honderd procent voor transparantie en eerlijkheid.
Man. Man. Man. Zoals ze in Amerika zeggen, if you're in a hole, stop digging. Blijkbaar kent Rutte dat gezegde niet, of heeft hij er gewoon lak aan.
Premier Mark Rutte, die de verhalen over het VVD-Kamerlid Mark Verheijen eerder nog als opgeblazen beoordeelde, betreurt nu zijn uitspraken over de NRC-onthullingen over verkeerde declaraties. De premier noemt het besluit van Verheijen om op te stappen "logisch" en een "persoonlijk drama".
Rutte bleef er vrijdag tijdens zijn persconferentie bij dat het begin van het verhaal van NRC "tendentieus" was, maar gaf toe dat hij er beter niet publiekelijk op had kunnen reageren. Ook zei hij dat de integriteitscommissie van de VVD beter eerder aan het werk had kunnen worden gezet.
Beste Mark, de conclusie van het onderzoek is dat de NRC in essentie gelijk had en dat Verheijen zich op buitengewoon onverantwoordelijke (zo niet volkomen onethische) wijze heeft gedragen als gedelegeerde. Dat is dan ook de reden dat hij uiteindelijk toch maar is opgestapt (nadat hij zo lang mogelijk bleef zitten).
De enige passende reactie daarop is: 'Het spijt me, ik had het bij het verkeerde eind. De volgende keer houd ik mijn mond zolang ik niet weet wat er precies gebeurd is.'
Wat je vooral niet moet doen is je eerst een beetje distantiëren van de man die je tot voor kort nog gepassioneerd steunde, om vervolgens alsnog te herhalen dat het allemaal eigenlijk niet eerlijk is.
Goed, we zijn natuurlijk het één en ander gewend van de premier, maar iedere keer dat je denkt, 'erger wordt het niet' gaat hij nogmaals in de fout, en op een nóg ergere manier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten