Rutte ernstig beschadigd na HalbeGate: maar liefst 6 partijen stemmen voor motie van wantrouwen

Geen categoriefeb 14 2018, 11:00
Dat zes partijen geen vertrouwen meer in hem hebben is een teken aan de wand.
Gisteravond diende de PVV volkomen terecht een motie van wantrouwen in tegen premier Mark Rutte. Nu heeft de partij daar nogal een handje van, wat ongetwijfeld één van de redenen is dat dit soort moties normaal gesproken op weinig steun van andere partijen kunnen rekenen.
Gisteravond was dat anders. De motie van wantrouwen die Geert Wilders indiende werd uiteindelijk namelijk door maar liefst vijf andere partijen gesteund: Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie, SP, 50Plus, en DENK. Alles bij elkaar zijn die partijen goed voor 43 zetels in de Kamer. En als we naar de peilingen kijken zijn die zes nu virtueel 58 zetels waard.
Een andere premier, van een andere partij, had de handdoek na gisteravond waarschijnlijk in de ring gegooid. 43 zetels tegen je, zes partijen die geen vertrouwen meer in je hebben; als premier is dat gewoon een bijzonder slechte score. Maar ja, we hebben het hier over Rutte; de meest schaamteloze politicus van Nederland. Die gaat nergens heen -- zeker niet op zo'n vervelende manier waardoor hij zijn gedroomde Europese baan hoogstwaarschijnlijk ook nog eens op zijn buik kan schrijven.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/963493377902829568
Maar goed, het is in ieder geval verheugend om te zien dat er tegenwoordig maar liefst zes partijen zijn die a) de rol van het parlement wél serieus nemen en die b) niet te beroerd zijn om Rutte verantwoordelijk te houden voor zijn wangedrag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten