Rutte gebruikt de hack-successen van de AIVD als argument voor de Sleepnetwet

Geen categoriejan 26 2018, 20:00
Mark Rutte geeft aan dat de Sleepnetwet nodig is om hackpogingen zoals de AIVD heeft gedaan voor de FBI te kunnen blijven uitvoeren. Hiermee gebruikt Rutte de situatie omtrent de Ruslandhacks van de AIVD om de Sleepnetwet te promoten.

In algemene zin wilde hij wel kwijt dat de nieuwe wet de diensten de mogelijkheid geeft om patronen te herkennen en niet alleen individuele aanvallen. Dat is volgens hem belangrijk voor de opsporing. „En daarvoor heb je de nieuwe Wiv nodig”, aldus Rutte. Hij zegt „trots” te zijn op de AIVD en MIVD. Rutte wijst erop dat diensten van andere landen al ruimere bevoegdheden hebben.

Gelukkig ben ik niet zo een persoon die overal gelijk lijntjes ziet en complotten en doelbewuste pogingen om alles op elkaar aan te laten sluiten, maar toch, hoe verdomd goed komt dit uit zeg voor het Kabinet. Er komt binnenkort een referendum en nu komt er een succesverhaal van de AIVD naar buiten. Het zou haast geen toeval kunnen zijn, ware het niet dat je dan wel een heel verkracht en pessimistisch beeld van de wereld moet hebben als je stelt dat het allemaal zo geregeld is.
Als Rutte dit nu zegt, dan zal de regering een veel actievere houding aannemen bij de verkiezingen van het referendum. Ze hebben vast geleerd van het vorige referendum en ik kan mij voorstellen dat ze niet nog een keer de fout maken om passief achter de zijlijn te blijven staan en te hopen dat het goed komt.
Kom maar op, zou ik zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten