Rutte geeft toe: hij heeft lak aan de uitslag van het referendum en gaat verdrag gewoon ondertekenen

Geen categoriedec 14 2016, 10:00
Tijd om massaal in opstand te komen. Er moet een einde komen aan het premierschap van de professionele leugenaar en huichelaar genaamd Mark Rutte.
In een interview met Nu.nl (waar de website heel blij mee is, het wordt gemeld als "een exclusief!" gesprek. Zo, zo!) laat premier Mark Rutte weten dat hij écht lak heeft aan de uitslag van het referendum over het Europese associatieverdrag met Oekraïne. Ja, zegt hij, hij weet dat ratificatie hem stemmen zal kosten, maar daar heeft hij lak aan. Hij weet het namelijk beter.
Trek maar uit die broek, Nederlandse kiezers, achterwerk naar achter steken, diep inadamen en hoppa, daar komt Mark!

"Ik realiseer mij heel goed dat ratificatie mij geen stemmen zal opleveren. Dat is uiteindelijk mijn beslissing als politicus. Ook met een juridisch bindende verklaring zal ik niet alle mensen die tegen hebben gestemd overtuigen. Maar daarmee heb ik er in ieder geval alles aan gedaan om die zorgen te adresseren. Ik verwacht niet dan iedere nee-stemmer nu zal zeggen: oh wat fijn, nu ben ik voor."

Oh dat verwacht hij niet he? Wat coulant van hem! Hij geeft dus toe dat nee-stemmers tegen het verdrag zelf zijn en dat een paar miniscule veranderingen daar niets aan afdoen. Maar tegelijkertijd bereidt hij ons ook alvast voor op het onvermijdelijke: dat hij het verdrag gewoon ondertekent. Wat wij daarvan vinden is wat hem betreft volstrekt irrelevant.
Maart kan mij niet snel genoeg komen. Weg met deze anti-democratische premier van de elite.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten