Rutte in de problemen door Griekse schuldencrisis

Geen categorieaug 20 2011, 15:14
Mark, Mark, Mark. Waar ben je nou eigenlijk helemaal mee bezig?
De regering zit in de problemen. En niet een beetje, maar tot de kin. De Kamer dreigt namelijk de steun voor de maatregelen om Griekenland te steunen in te trekken. Dit n.a.v. de Finse regeling met Athene: de Finnen hebben onderpand bedongen. Indien Griekenland zijn schulden niet kan terug betalen aal Finland wordt dit alsnog gedaan door de andere EU-lidstaten.
Het is een prima regeling voor beide landen. Ze kunnen immers niet verliezen.
Voor de rest van Europa is het net even anders, natuurlijk.
De conclusie van zowel de PvdA als de PVV is dat Rutte er een potje van heeft gemaakt. Het AD bericht:

PvdA'er Ronald Plasterk zegt dat hij Rutte niet meer kan volgen. 'We voelen er niets voor om langzaam eigenaar te worden van de Peloponnesos.

Gedoogpartner Geert Wilders brandde de premier gisteren per sms af. 'Het dossier Griekenland is inhoudelijk en procedureel een grote puinhoop. Bijzonder pijnlijk dat het kabinet erg slecht was geïnformeerd'.

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die er langzamerhand geen touw meer aan kan vastknopen. De ene keer horen we dit verhaal, een dag later blijkt de realiteit ineens 100% anders te zijn. Je kunt de situatie niet langer 'raar' noemen; het is simpelweg bizar.
Het zogenaamde 'meest rechtse kabinet ooit' heeft een gigantische fout gemaakt door Athene, Parijs en Berlijn alles te geven waar ze om vroegen. De weerstand onder de kiezers neemt toe en het is een ieder onderhand duidelijk dat de regering alles behalve transparant is geweest over wat de regeling met de Grieken - en Europa - precies inhoudt.
Het CDA en de VVD moeten een draai van 180 graden maken - en wel meteen. Dit gaat langzamerhand nergens meer over. Ze slagen er alleen maar in zichzelf volstrekt belachelijk te maken. Indien dat de bedoeling is: missie geslaagd. Indien de regering echter serieus genomen wil worden doen ze er verstandig aan in te grijpen en op te houden met dit Europese geklungel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten