Rutte & Wiebes: Gaswinning Groningen wordt volledig afgebouwd

Rutte & Wiebes: Gaswinning Groningen wordt volledig afgebouwd

Het heeft even geduurd maar de kogel is door de (inmiddels bijna ingestorte) kerk, geen gaswinning Groningen meer! Na het pappen en nathouden van de Groningers, door allerlei onderzoeken en bureaucratische maatregelen er op los te laten, is het dan eindelijk alwéér zover. Uiterlijk per oktober 2022 zal het niveau van gaswinning onder de 12 miljard Nm3 liggen, aldus de Rijksoverheid.

'De gevolgen van de gaswinning zijn niet langer maatschappelijk aanvaardbaar', stelt minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in een brief. Deze understatement is precies de gevoelige snaar van deze kwestie. Het is een soort administratief piekje waar nu even iets aan gedaan moet worden. Na eindeloze mopperende, protesterende en honger stakende signalen van de Groningers, landde dan toch eindelijk de boodschap bij het kabinet: 'Ze vinden het echt niet leuk meer daar in Groningen.' Of zou het komen doordat de balans werd opgemaakt en de schadeclaims niet op blijken te wegen tegen de winst?

Gelukkig kijkt het kabinet naar de optie om 'een substantiële bijdrage' te leveren aan het leefbaarder maken van de provincie, maar over de invulling hiervan is niet veel bekend, al staat veiligheid ieder geval voorop. Als afgelopen jaren een indicatie zijn van hoe dit proces zal gaan verlopen, kunnen wij rekenen op nog meer (terecht) mopperende Groningers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties