Ruzie binnen de PvdA: Bussemaker hekelt gedrag van PvdA leider Asscher

Geen categoriesep 02 2017, 16:00
Minister Jet Bussemaker vindt het gedrag van Lodewijk Asscher niet kunnen. Ze had het slecht gevonden als het kabinet gevallen was over het onderwerp van lerarensalarissen.
Er is nogal een heisa geweest over de hoogte van de lerarensalarissen. Asscher heeft gedreigd om uit het demissionaire kabinet te stappen als de salarissen van leraren niet verhoogd werden met het bedrag dat hij in zijn hoofd heeft. Natuurlijk, het is natuurlijk allemaal een politieke stunt, want de PvdA is gedecimeerd, dus dan moet je wel dit soort fratsen uithalen. 'Terug naar de kernwaarden.' Tja, dat werkt niet helemaal op deze manier.
Er is sinds de grote nederlaag bij de verkiezingen al een zuur sfeertje binnen de PvdA. Normale leden en zelfs raadsleden hebben afgegeven op de manier van doen binnen de partij. De partij is door jarenlange machtspolitiek en invloed verworden tot een macht- en invloedspartij. De kernwaarden zijn nergens meer te bekennen en het is gissen naar de juiste richting. In deze tijden is de sociaal-democratie nutteloos verklaard, dat ziet men over heel Europa. Het heeft geen functie meer, geen bestaansrecht. Je hebt de Groenen, Socialisten aan de linkerkant, maar geen sociaal-democraten meer.
Dan moet je het als partij wel serieus nemen, maar daarentegen gebeuren er spelletjes en politieke stunts als die van Lodewijk Asscher. Het op het spel zetten van de enige machtspositie die je als partij nog hebt. Dreigen met het laten imploderen van het demissionaire kabinet om zoiets kleins. Dat vond Bussemaker ook een heel slecht idee:

„Voor het aanzien van de politiek had ik het heel, heel erg slecht gevonden als het anders was afgelopen deze week”, aldus de minister in de uitzending van radioprogramma Met Het Oog Op Morgen van zaterdagavond.

Ze vindt ook dat in het conflict de „toonhoogte wel erg hoog” was. „Het helpt niet in de constructieve houding die we altijd gehad hebben en waarmee we oplossingen hebben gevonden”, aldus Bussemaker in Met Het Oog Op Morgen.

Gelijk heeft zij, de PvdA moet op haar stappen letten en haar acties heel zorgvuldig kiezen, als ze tenminste nog wil blijven bestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten