Samsom begrijpt radicale islam niet en wil het niet begrijpen

Samsom begrijpt radicale islam niet en wil het niet begrijpen

Typisch PvdA.

Meer PvdA had de nieuwe verkiezingspot van de PvdA voor de verkiezingen van 18 maart niet kunnen zijn. In onderstaand filmpje praat Diederik Samsom over een kind. Niet over een van zijn eigen kinderen - dat lesje heeft hij nu wel geleerd - maar over een jongetje dat aanwezig was bij de pro-ISIS-demonstratie op de Haagse Hoefkade de afgelopen zomer. Die demonstratie waar polderjihadi Abou Hanief schreeuwde dat alle Joden dood moeten, dezelfde Hanief die zich deze maand opblies in Fallujah, Irak.

Samsom snapt niet waarom dat jongetje van tien jaar oud "vrolijk zaait met zo'n ISIS-vlag". "Ik begrijp het niet. Ik wil het niet begrijpen." Het volledige citaat uit de video:

"Tussen alle verwarrende beelden van de afgelopen tijd is er één beeld wat maar door mijn hoofd blijft spoken. Omdat ik het niet begrijp. Omdat ik het niet kan begrijpen. Het is het beeld van een jongetje in een demonstratie in Den Haag. Je moet goed kijken om 'm te kunnen zien, tussen alle schreeuwende mannen met zwarte vlaggen. Maar dan opeens gaan de vlaggen opzij en komt het jongetje in beeld. Hij zwaait vrolijk met zo'n ISIS-vlag. De vlag van haat en verderf. En hij draagt een t-shirt van het Nederlands elftal. Hoe kan zo'n t-shirt en die vlag samengaan in Nederland? Hoe kunnen haat en eenheid samengaan in dat jongetje van tien? Ik begrijp het niet. Ik wil het niet begrijpen.

Maar die ongemakkelijke vraag moeten we wel met elkaar beantwoorden. Veel te lang hebben we in Nederland een wij en een zij gecreëerd die gebaseerd waren op afkomst en religie. En dat moet anders. We moeten een wij-gevoel met elkaar opbouwen, met elkaar voelen wat losstaat van afkomst of religie, maar is gebaseerd op onze kernwaarden van verdraagzaamheid, nuance, vrijheid, democratie. Als we er met z'n allen in slagen om dat Nederlanderschap te definiëren, waar je ongeacht je afkomst, ongeacht je religie voor kunt kiezen, waar je bij kunt horen, dan creëeren we een nieuw wij-gevoel. Dan zijn we samen één in Nederland."

[video width="854" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/03/Diederik-Samsom-samen-zijn-wij-één.mp4"][/video]

Samsom heeft het over het jongetje in de foto hieronder, met het shirt van het Nederlandse voetbalteam. De foto heb ik gemaakt toen ik rondliep bij de demonstratie om er verslag van te doen voor De Dagelijkse Standaard. Een paar opmerkingen: zoals op de foto te zien is staan er veel meer kinderen bij dan dat ene jongetje. Het specifieke jongetje waar Samsom het over heeft, houdt geen ISIS-vlag vast, maar de vlag van de jihad. Maar dat zijn details, want andere kinderen houden wel de ISIS-vlag vast.

foto2

Wat de nieuwe campagnevideo zo kwalijk maakt, is dat Samsom niet begrijpt waarom het jongetje zwaait met de jihadvlag, én dat hij het niet wil begrijpen. Dat is precies de kern van het probleem op links. Links wil maar niet begrijpen dat de radicale islam in de Haagse Schilderswijk en in de rest van de grote steden in Nederland steeds meer aan invloed wint, onder andere door jonge kinderen te indoctrineren met islamitische haat.

Als hij dat zou begrijpen, of als hij in ieder geval zijn best zou doen om dat te begrijpen, dan zou hij ook een oplossing kunnen bedenken voor het probleem. Maar dat wil Samsom niet. Zoals hij zegt: "Ik wil het niet begrijpen." Liever kijkt hij weg en beweert hij dat het in feite onze schuld is dat moslims radicaliseren door te zeggen dat we in Nederland "een wij en een zij [hebben] gecreëerd die gebaseerd waren op afkomst en religie". Typisch PvdA. Het is geen wonder dat niemand nog op die partij wil stemmen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties