Video: Sandra 'blingbling' Beckerman (SP) laat Rutte beven: 'hoort Groningen nog bij Nederland?'

Video: Sandra 'blingbling' Beckerman (SP) laat Rutte beven: 'hoort Groningen nog bij Nederland?'

Gisteravond vond het debat over de aardbevinkjes (aldus Erik Wiebes) in Groningen plaats in De Tweede Kamer. De verwachting was dat Wiebes en zijn partij de VVD het vuur aan de schenen werd gelegd. Dat laatste viel mee, maar de onvermoeibare Sandra Beckerman van de SP trok wel meteen fel van leer!

Beckerman begon het debat direct scherp door Mark Rutte te wijzen op zijn eigen uitspraken dat Nederland zo'n 'waanzinnig gaaf' land zou zijn:

¨Wat een waanzinnig gaaf land, waar kinderen niet meer durven te slapen, waar ouders hun kind naar de eindstreep van de Avondvierdaagse moeten tillen omdat het kind bang is dat er weer een beving is. Een land waar aan de primaire levensbehoeften, veiligheid en zekerheid niet wordt voldaan. [...] Nederland is een waanzinnig gaaf land waar meer dan tienduizend mensen ziek zijn door de manier waarop de staat en Shell met ze omgaat. Wat een waanzinnig gaaf land, waar je vastzit in een kapot, onveilig en onverkoopbaar huis en de overheid je je dromen, je plannen en je hoop op gezondheid van je afneemt.¨

Is Groningen nog Nederland vroeg de SP-politica terecht, je zou bijna denken van niet:

"Uw land is misschien waanzinnig gaaf. 'Mien laand' is dat niet. Ik woon in Groningen, een land waar ik trots op ben. Maar is het nog Nederland? Horen wij erbij? Doen wij ertoe? Moeten de Groningers 'dankjewel' zeggen? Want Groningers zijn nog lang niet veilig en zitten gevangen in hun eigen huis.¨

Een pijnlijke opmerking natuurlijk. Het SP-Kamerlid voegde daar aan toe:

"Wij (SP, red.) willen ook een waanzinnig gaaf land. Maar dat is 'ons land' niet. Daar bent u (het kabinet, red.) verantwoordelijk voor. Erken dat en kom met echte daden!"

Met zo'n dame met pit kan de SP niet anders dan knallen, maar toch vallen de resultaten in de peilingen zeer tegen. Verder bood Rutte een aantal keren zijn excuses aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties