Schandalig! Edwin Wagensveld (Pegida) aangevallen door tuig nabij Al Fourqaan-moskee

Geen categoriejun 15 2019, 17:00
Ja, want je zou maar eens flyers uitdelen of zo, want dan ben je gevaarlijk en verdien je het om hardhandig te worden aangevallen door een paar idioten? Nou, in Nederland is dat normaal, zéker als je Edwin Wagensveld heet.
Ondertussen is het natuurlijk de bedoeling dat niemand hier wakker van ligt.
In Den Haag hoopt men namelijk van ganser harte dat iedereen denkt "ach Pegida, ze verdienen het" of "daar heb je Wagensveld weer". Of dat mensen u eraan herinneren dat Pegida gebruik maakt van bizarre manieren van actievoeren. En tot een bepaald niveau zou zo'n reactie begrijpelijk zijn. Maar laten we even kijken naar de beelden van wat er daadwerkelijk is gebeurd bij de Al Fourqaan-moskee:
Op de beelden is duidelijk te zien hoe gevaarlijk het blijkbaar kan zijn om als ongewenst persoon op een parkeerplaats van een moskee rond te lopen. In plaats van een fatsoenlijke discussie of het scheiden der wegen duikt ineens een in het zwarte geklede man op die de Pegida-voorman achter de broek aan zit.
Blijkbaar is het verspreiden van teksten of iemands aanwezigheid bij een moskee dus voldoende om te leiden tot gewelddadige realiteiten. Laat dat even tot je inzinken. Er gebeurt dus in feite niets. De fysieke realiteit is onveranderd, maar simpelweg de aanwezigheid van een mens met bepaalde ideeën is voldoende om bij diverse moskeeën te leiden tot opstootjes. Blijkbaar worden conflicten in de islamitische gemeenschap niet middels de pen, maar met de vuist opgelost?
Dat is wat het patroon ons tot nu toe heeft geleerd. Laten we dit patroon het Pegida-patroon noemen. Dat patroon zegt iets.
Overigens ziet Wagensveld zichzelf nu meerdere keren in de steek gelaten. Eerst worden zijn demonstraties verboden. Dat feit moet mensen toch wel wakker maken dat er bijzondere patronen gaande zijn in Nederland. Maar dat is blijkbaar niet voldoende en nu moet de Pegida-voorman zelfs eerst nog vluchten voor geweld voordat mensen gaan begrijpen hoe serieus het patroon is?
Het bezigen van vrijheid van meningsuiting is dus gevaarlijk in de buurt van moskeeën. Of zou toch Wagensveld gevaarlijk zijn? U mag het zeggen. Maar het patroon is overduidelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten