Schandalig! Ferdinand Grapperhaus betrokken bij oneigenlijke spionage van wetenschappelijke onderzoekers

Geen categorieokt 08 2019, 16:00
Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft afgelopen jaar een klokkenluider afgeluisterd, die melding maakte van de beïnvloeding van wetenschappelijk onderzoek door ambtenaren, in een poging de richting van de onderzoeken te sturen. De inmiddels gepensioneerde onderzoeker Marianne van Ooyen trok aan de bel, werd geloofd en vervolgens afgeluisterd. Zo werkt dat in Stasi- ahum, Nederland.
De minister dankte klokkenluider Van Ooyen nog in het openbaar vanwege het aan het licht brengen van de misstanden en de incidenten. Zo liet het ministerie weten dat de dame in kwestie respect verdient voor haar melding:

"Wij beschouwen mevrouw van Ooyen als een klokkenluidster die daarvoor alle respect verdient. Zij heeft intern tevergeefs aan de bel getrokken"

Ook zei Ferdinand Grapperhaus het volgende in de Tweede Kamer over Van Ooyen - die op dat moment al werd afgeluisterd door een onderzoeksteam van zijn ministerie:

"Dit is het individu tegen organisatie. En ik vind dat dat altijd bescherming verdient."

Maar nu blijkt dat het ministerie Van Ooyen heeft afgeluisterd op haar privé telefoon, zo bericht de NOS. Het bizarre is dus dat er nog een onderzoek loopt, maar niet naar de ambtenaren die zich oneigenlijk hebben bemoeid met het wetenschappelijke onderzoek. Die gaan blijkbaar vrijuit en worden dus niet afgeluisterd. Maar de klokkenluider, terwijl zij lofprijzingen van Grapperhaus ontving, wordt wel gewoon afgeluisterd.
Nou, lekker dan.
Laten we voor de positie van Ferdinand Grapperhaus hopen dat er daadwerkelijk iets concreets uit zijn onderzoek komt en de taps daarmee te rechtvaardigen zijn, want anders is het te schandalig voor woorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten