Schietpartij Café: Crimineel schiet terug op criminelen en redt levens criminelen

Geen categorieapr 05 2018, 21:00
Riff W. (28) kwam terecht in een kogelregen samen met Omar E. (27), waar de kogels waarschijnlijk voor bedoeld waren. Riff W. schoot echter terug en redde volgens zijn advocaat zo misschien wel tien levens!
Omar E. was exact een jaar eerder ook al doelwit van een liquidatiepoging, toen in de Diamantbuurt. Omar E. werd toen in z'n been geraakt maar wist weg te komen. Riff W. komt uit diezelfde buurt. Beide zijn ook crimineel.
Hij was echter net vrij na een celstraf voor plofkraken en werd direct weer doelwit. Dit keer was het Riff W. die naar eigen zeggen 'het pistool van een dronkenlap overnam' en terugschoot. Twee mannen (beide óók crimineel) werden tijdens de schietpartij geraakt maar de daders wisten te ontkomen. Ze stopten echter vroegtijdig met schieten door het terugschieten van Riff W.
Zijn advocaat laat weten dat hij een verklaring zal afleggen bij de politie en voegt daar aan toe: "Wij vinden dat hij een medaille en een bos bloemen moet krijgen omdat hij de schutter of schutters heeft verjaagd door terug te schieten. Hij heeft misschien wel tien levens gered. We hadden er zomaar in één keer weer negen vergismoorden bij kunnen hebben."
De rolluiken van het café zijn ondergespoten met het woord 'Omerta' (zwijgplicht) en 'weet wat je doet' omdat een schietpartij in een café blijkbaar vanzelf wel stilletjes overwaait en niemand daar over zal gaan praten.
Al met al weer een spannend dagje daar in Amsterdam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten