'Schiphol-parkeerdiensten Qube Valet en P7-zelfparkeren gebruiken auto's van klanten voor privéritten'

Geen categoriejun 08 2015, 12:00
'Auto's van Schipholklanten worden misbruikt.'
Het tv-programma Groeten van MAX stelt (in de uitzending van vanavond) dat Schiphol-parkeerdiensten Qube Valet en P7-zelfparkeren auto's van nietsvermoedende klanten gebruiken voor privéritten.
Taco Zimmerman van Tuvalu Media, dat Groeten van MAX produceert, legt uit:
"Luchthavenbezoekers overhandigen hun voertuig op het vliegveld aan een medewerker van een van deze bedrijven, in de veronderstelling dat de auto wordt gestald op een veilige plek. Wij ontdekken dat het personeel een door ons afgegeven Fiat gebruikt om naar de McDonald’s te rijden en om te gaan sporten. Een andere auto, een mooie Audi Q5, is zelfs als pendelbus ingezet voor andere parkeerders."
Daarbij wordt er vaak met hoge snelheid gereden.
"Er zitten uitschieters tussen van 150 tot 180 kilometer per uur. De auto’s staan ook niet in een bewaakte stalling, maar ergens in een woonwijk in Amsterdam-West."
MAX besloot om een onderzoek in te stellen naar de handel en wandel van deze parkeerdiensten nadat verschillende kijkers geklaagd hadden bij de omroep. Zo liet één persoon weten dat er op wonderbaarlijke wijze erg veel benzine verdwenen was uit de tank. Een ander individu voegde daar aan toe dat hij een flinke verkeersboete had gekregen terwijl hij lekker op het strand lag, te genieten van de zon.
Toen Groeten van MAX de eigenaar van de twee parkeerbedrijven, Robert-Jan Buijtelaar, hiermee confronteerde zei hij dat het slechts om 'incidenten' ging waarvoor hij geen enkele verantwoordelijkheid wenst te nemen. Dat zegt het programma, tenminste. Buijtelaar zelf heeft een andere lezing:
"Ik heb niet eens personeel. Bovendien parkeren mensen bij P7-zelfparkeren de auto zelf. De programmamakers hebben geen deugdelijk onderzoek gedaan en ik stel hen dan ook aansprakelijk voor alle gevolgen van de uitzending."
Daar komt bij, zegt hij, dat Groeten van MAX zijn privacy heeft geschonden en zelfs huisvredebreuk heeft gepleegd door hem thuis te bezoeken en zonder toestemming binnen te komen. Ook zouden de makers van het programma zijn bedrijfspand aan de Keizersgracht in Amsterdam hebben bezocht toen hij er niet was. De verhuurder van het pand was er echter. Buijtelaar zegt dat de verhuurder als gevolg van het bezoek van Groeten van MAX zijn pand nu kwijt is omdat de verhuurder het niet meer aan hem wil verhuren.
Volgens Zimmerman zijn Buijtelaars beschuldigingen onzin:
"Buijtelaar spreekt zichzelf tegen. In onze uitzending herkent hij de mensen die de auto’s aannemen en zegt hij dat hij ze zal ontslaan."
Schiphols parkeerdiensten worden veelvuldig gebruikt door reizigers die het handig vinden om iemand de auto op een veilige plek te laten parkeren. De kans is groot dat dit na de uitzending van vanavond verandert.
De uitzending begint om 20:30 uur en wordt uitgezonden op NPO 1.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten