Schitterend: Nederlandse F16's ondersteunen Iraakse aanval op ISIS in Fallujah

Schitterend: Nederlandse F16's ondersteunen Iraakse aanval op ISIS in Fallujah

Reden om trots te zijn: Nederlandse F16's bombarderen ISIS kapot in Fallujah.

Goed nieuws voor een ieder die wil -- nee, eist -- dat ISIS van de aardbodem geveegd wordt. De terreurgroep wordt fanatieker aangevallen dan ooit. Zo zijn de Turken bezig met het beschieten van ISIS-doelen rond de stad Aleppo in Syrië, zijn Koerdische en Arabische troepen een offensief begonnen om het door ISIS bezette gebied in dat land te isoleren van de Turkse grens, én is Irak bezig met een operatie om de stad Fallujah te bevrijden.

Met andere woorden, ISIS wordt eindelijk overal teruggedrongen en heeft nu een oorlog aan drie of zelfs vier fronten te pakken (als we Assads troepen erbij betrekken).

Het mooiste van dit alles? Nederlandse F16's spelen een rol van betekenis bij de op handen zijnde bevrijding van Fallujah:

De Iraakse troepen hebben de stad zo goed als omsingeld. Het wordt gezien als een van de grootste slagen tegen IS tot nu toe. Met de opmars hoopt de Iraakse premier Haider al-Abadi de reeks aanslagen te stoppen die de laatste weken tientallen doden eisten in en rond Bagdad.

Nederlandse F-16's helpen bij het offensief. Het ministerie van Defensie meldde maandag dat de gevechtsvliegtuigen grondtroepen ondersteunen die optrekken naar de stad.

Meer van dit, graag! Als deze operatie slaagt kunnen we weer eens trots zijn op onze mannen en vrouwen in uniform. Zij hebben dan namelijk geholpen om de grootste bedreiging van de vrede in onze tijd -- de radicale moslims van ISIS -- ernstig te verzwakken. Dat lijkt me wel een feestje waard!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties