Schokkend: Beschikt de AIVD over lijst met Marokkaanse informanten in Nederland?

Geen categoriejul 01 2017, 19:00
Ze zitten overal.
Als het waar is wat NRC (!) en WNL schrijven zitten we mooi met de gebakken peren. Wat een succes hè, die multiculturele samenleving! Als er een kwestie is die opnieuw alle loyaliteitswonden weer opent is het deze wel. Volgens de Marokkaanse activist Saïd C. heeft hij de AIVD in 2015 een lijst overhandigd waarop een hele bups Nederlandse Marokkanen staat die in contact zouden staan met Marokkaanse inlichtingendiensten.
Mooi is dat. En wij maar denken dat de integratie zo geslaagd was.. Oke, dat laatste is natuurlijk niet waar, maar het geeft wel aan dat de gemiddelde Nederlander geen flauw vermoeden heeft welke rottigheid er schuilgaat onder het maaiveld.
Volgens Saïd C. gaat het om imams, journalisten, politiemedewerkers en vrijwilligers bij verenigingen. Waarbij die laatste twee natuurlijk de meest opvallende zijn. Politiemensen die informatie naar Marokko sturen, het zou allemaal niet de eerste keer zijn!
De zaak ligt diplomatiek erg gevoelig. Saïd C. strijdt in Marokko al jaren voor een onafhankelijk Rif-gebied. Saïd C. heeft in Marokko in het parlement gezeten. Marokko beschuldigt C. van drugssmokkel en Nederland weigert hem uit te leveren. Dat doet Nederland namelijk alleen als het eisende land kan verzekeren dat de verdachte in Nederland zijn straf kan uitzitten. Dat doet Marokko niet dus gaat het feest niet door. Inmiddels liep de boel vorige week uit de hand toen Marokko zijn ambassadeur uit Nederland terugriep.
De AIVD zwijgt overigens in alle toonaarden. Wat dat betekent kunnen we alleen maar raden. Ik ben er allerminst gerust op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten