Schokkend: Beschikt de AIVD over lijst met Marokkaanse informanten in Nederland?

Schokkend: Beschikt de AIVD over lijst met Marokkaanse informanten in Nederland?

Ze zitten overal.

Als het waar is wat NRC (!) en WNL schrijven zitten we mooi met de gebakken peren. Wat een succes hè, die multiculturele samenleving! Als er een kwestie is die opnieuw alle loyaliteitswonden weer opent is het deze wel. Volgens de Marokkaanse activist Saïd C. heeft hij de AIVD in 2015 een lijst overhandigd waarop een hele bups Nederlandse Marokkanen staat die in contact zouden staan met Marokkaanse inlichtingendiensten.

Mooi is dat. En wij maar denken dat de integratie zo geslaagd was.. Oke, dat laatste is natuurlijk niet waar, maar het geeft wel aan dat de gemiddelde Nederlander geen flauw vermoeden heeft welke rottigheid er schuilgaat onder het maaiveld.

Volgens Saïd C. gaat het om imams, journalisten, politiemedewerkers en vrijwilligers bij verenigingen. Waarbij die laatste twee natuurlijk de meest opvallende zijn. Politiemensen die informatie naar Marokko sturen, het zou allemaal niet de eerste keer zijn!

De zaak ligt diplomatiek erg gevoelig. Saïd C. strijdt in Marokko al jaren voor een onafhankelijk Rif-gebied. Saïd C. heeft in Marokko in het parlement gezeten. Marokko beschuldigt C. van drugssmokkel en Nederland weigert hem uit te leveren. Dat doet Nederland namelijk alleen als het eisende land kan verzekeren dat de verdachte in Nederland zijn straf kan uitzitten. Dat doet Marokko niet dus gaat het feest niet door. Inmiddels liep de boel vorige week uit de hand toen Marokko zijn ambassadeur uit Nederland terugriep.

De AIVD zwijgt overigens in alle toonaarden. Wat dat betekent kunnen we alleen maar raden. Ik ben er allerminst gerust op.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties