Schokkend: in twee jaar tijd zijn er 10 miljoen slaven bijgekomen in de wereld

Geen categoriemei 31 2016, 13:00
Maar liefst 46 miljoen mensen leven tegenwoordig in slavernij.
Je hoort er bijna nooit iets over, maar slavernij is tegenwoordig een enorm probleem. In Nederland denken we allemaal dat dit soort gruwelijke praktijken tot het verleden behoren, maar helaas is niets minder waar. Sterker nog, het probleem wordt alleen maar groter:

Wereldwijd zijn er 46 miljoen mensen slachtoffer van moderne slavernij. Dat is een stijging van 10 miljoen mensen ten opzichte van 2014, blijkt uit cijfers van The Global Slavery Index. De stijging is voor een groot deel te verklaren door betere beschikbare data.

Er zijn allerlei soorten slaven. Sommigen werken op boerderijen, anderen in fabrieken. De ergste soort slavernij, die ook meteen erg groot is, is seksslavernij. Miljoenen jongens, meisjes en vrouwen worden gedwongen om seks te hebben met volwassenen. Als ze dat niet doen worden ze platgespoten met allerlei drugs en daarna verkracht of zelfs gedood.
Hoewel we er allemaal vanuit gaan dat Aziatische economieën in opkomst zijn is het slavernij probleem daar het grootst. Kijk alleen maar naar India. In dat land zijn er alleen zijn er meer dan 18 miljoen slaven.
Ja, dat lees je goed: 18 miljoen. Meer dan de hele Nederlandse bevolking.
In China zijn er meer dan 3 miljoen slaven en in Pakistan meer dan 2 miljoen. Twee van de drie grootste slavenlanden zijn dus zogenaamde bondgenoten van het Westen, en met de andere doen we elke dag zaken.
Hoewel Nederland officieel één van de landen is die het meeste tegen slavernij doet drijven we helaas op grote schaal handel met met al deze landen; landen waar de mensenrechten totaal niet gerespecteerd worden en waarin miljoenen mensen letterlijk verdoemd worden tot een leven zonder uitzicht op een beter bestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten