Schokkend! Politiegeweld tegen 'Gele hesjes' eist tol: zelfmoordepidemie Franse agenten

Schokkend! Politiegeweld tegen 'Gele hesjes' eist tol: zelfmoordepidemie Franse agenten

Niet alleen de Franse 'Gele hesjes' hebben het zwaar te verduren, maar de agenten zelf ook wanneer ze in actie komen! Onder Franse agenten heerst een zelfmoordepidemie zo meldt de Telegraaf. Om de vier dagen berooft een Franse politieagent zich van het leven en dat is een schokkende statistiek. Maar achter die statistiek gaat meer verscholen. Vorig jaar pleegden 35 agenten zelfmoord en het jaar ervoor 51. Midden april 2019 staat de teller al op 25!

Daarmee ligt het aantal zelfmoorden van de politieagenten ruim 36% hoger dan het gemiddelde van de Franse bevolking! Het toont maar weer eens aan waarom Nederlandse politieagenten (in de meeste gevallen) ons respect verdienen.

Ze staan immers onder hoge druk en krijgen weinig loon. Vakbonden eisen in Frankrijk, net als in Nederland, al jaren actie, maar Macron geeft weinig toe. Het Nederlandse kabinet evenmin. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, heeft vooralsnog geen maatregelen aangekondigd.

Dat is toch wel vreemd. Wellicht dat de bewindspersoon enkel kijkt naar de lange termijn trend en als je de 25 zelfmoorden vergelijkt met 51 in 2017 dan lijkt het 'mee te vallen'. Ware het niet dat het gemiddelde in vergelijking met de overige Fransen significant hoger is!

We zouden kunnen stellen dat Emmanuel Macron niet alleen zijn eigen bevolking kapot slaat, maar ook zijn agenten laat vallen. De kleine Napoleon heeft zijn land duidelijk niet in de hand, maar preekt hoog van de toren over een zogenaamde 'Europese renaissance' onder zijn leiderschap.

Maar zijn eigen land is nu niet echt een lichtend voorbeeld. Ondanks alle problemen blijft Macron de nummer 1 voor veel Fransen, maar vooral bij gebrek aan beter:

Zoals op de bovenstaande Tweet te zien is, is Emmanuel Macron niet bijster populair, maar zijn politieke tegenstanders zijn dat evenmin. Wel is hij de meest populaire kandidaat met daarachter 21,5% voor Marine Le Pen.

In Frankrijk gaan stemmen op om de regels voor het naar huis nemen van dienstwapens aan te scherpen. Dit omdat de helft van de agenten gebruik maakt van het pistool bij suïcide. Dat laatste is een teken dat de agenten zichzelf rationeel van kant maakten en tegelijkertijd mentaal ongezond waren. Triest...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
zelfmoord Frankrijk gele hesjes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties