Schokkend: regels gelden voor iedereen, zelfs voor Greenpeace

Geen categorienov 10 2011, 16:40
Inderdaad, schokkend.
Het komt blijkbaar nogal als een verrassing (in ieder geval als je een hooggeplaatst lid van Greenpeace bent), maar regels gelden in Indonesie voor iedereen. Ja, dus ook voor organisaties van, voor en door Gaia-aanbidders.
Jakarta wil Greenpeace uit haar hoofdkantoor zetten, omdat dit kantoor in een buurt staat waar men alleen mag wonen. Als je een kantoor wilt opzetten zul je dat in een ander gedeelte van de stad moeten doen; Kemang (in zuid Jakarta) is bedoeld als echte woonwijk.
"Als ze niet onmiddelijk verhuizen, zullen we het kantoor sluiten", aldus een woordvoerder van de stad.

“Office activities in a residential area can create a disturbance, such as when the FBR staged a rally in front of the [Greenpeace] office, which gave rise to security problems in the neighborhood. It would be better if Greenpeace moves to an area that is specifically designed for business or office buildings,” he said, referring to the native Jakartan organization, the Betawi Brotherhood Forum.

Greenpeace heeft nu drie dagen om te verkassen.
Je zou denken dat het volstrekt logisch is dat iedereen zich aan de regels dient te houden en dat niemand, dus ook Greenpeace niet, een kantoor kan neerzetten in een woonwijk; tenminste, niet als ze willen dat het kantoor enige tijd openblijft.
Helaas denkt Greenpeace daar heel anders over. De groene activisten zijn werkelijk woedend. Ze vinden namelijk dat ze het slachtoffer zijn van een smeercampagne. DIt citaat is wat dat betreft werkelijk geweldig:

“The continued attacks against Greenpeace started when we launched our global campaign against Asia Pulp and Paper by exposing evidence of APP forest destruction in early June this year,” he said.

He declined, however, to say who Greenpeace believed was behind the smear campaign.

“Although we know who it is, we don’t want to mention the particular company or party because we don’t have a capacity to investigate it,” Hikmat said.

Komt het dan werkelijk niet op bij deze dames en heren dat de Indonesische overheid gewoon werkelijk genoeg heeft van het 'activisme' van Greenpeace? Deze groep heeft lak aan de Indonesische belangen. Het enige dat ze willen is hun eigen denkbeelden opleggen aan de rest van de wereld - ontwikkelingslanden incluis. Het is niet zo heel raar dat een van die landen daar onderhand de buik vol van heeft en van zich af besluit te slaan.
Daarnaast is het nogal ironisch dat Greenpeace anderen beschuldigt van het voeren van een smeercampagne. Dit is immers waar de groene ridders zelf werkelijk in uitblinken. Iets met een pot, een ketel en zwart zien.
We moeten Jakarta onderhand complimenteren met de harde, no-nonsens opstelling ten opzichte van Greenpeace. Iedereen dient zich aan de regels te houden, natuurradicalen dus ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten