Trieste beelden! Walgelijke doodsbedreigingen aan adres Geert Wilders, boos op OM

Geen categorieapr 16 2019, 21:15
Geert Wilders (PVV) heeft geen goed woord over voor het Openbaar Ministerie vanwege de doodsbedreigingen die de PVV-voorman uit het buitenland ontvangt. De teksten liegen er niet om! Zo schrijven ze 'we gaan je vermoorden, je hoofd eraf snijden', 'je zal afgeslacht worden' en 'tel maar af tot je dood want we komen eraan'.
Dit soort walgelijke bedreigingen krijgt Geert Wilders (PVV) dus vrijwel dagelijks over zich heen. Een schande. Het gaat hierbij niet alleen om bedreigingen via symbolische karakters zoals taal, maar soms reizen daadwerkelijk radicalen naar Nederland om Wilders geweld aan te doen. Het risico is dus reëel.
Volgens het OM reizen de meeste personen, die Wilders bedreigen, echter niet naar Nederland, maar bovenstaande feit getuigt dat dit niet juist is. In veel gevallen weet het OM evenmin wat de identiteit van de bedreigers is. Dat laatste is een groot risico.
Als de identiteit niet kan worden achterhaald dan is het onmogelijk voor de veiligheidsdiensten om in te grijpen zodra een radicaal naar Nederland afreist om Wilders aan te vallen. Een goed voorstel van de PVV'er is dan ook om op z'n minst de identiteit van de internationale bedreigers in kaart te brengen.
Op termijn zou zo'n werkwijze ook andere politici in Nederland kunnen beschermen wanneer de instabiliteit en onveiligheid in Europa verder toeneemt en het aantal bedreigingen verder toeneemt. Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) sprak de juiste woorden, maar lijkt het OM vooralsnog weinig aan te sporen.
Dat kan natuurlijk ook niet vanwege de zogenaamde 'onafhankelijkheid van de rechtspraak':

"Politici moeten gewoon in vrijheid kunnen functioneren in een democratie"

Uiteraard!
Dan gaat er in Nederland dus behoorlijk wat mis. Niet alleen Wilders wordt bedreigd, maar andere politici evenzo. Denk aan onze Turks-Nederlandse politici, Thierry Baudet en natuurlijk Wilders zelf. Wilders sloot zijn betoog met de veelzeggende woorden af:

"We weten dat u meer kunt en moet doen"

Ronald van Raak (SP) stelde intelligente vragen tijdens het debat. Volgens hem zouden de digitale bedreigingen 'sporen' achterlaten en zou men mogen verwachten dat de identiteit wel te achterhalen is. Maar dit is dus niet zo. Door de complexiteit van IT-systemen lopen veel onderzoeken ten einde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten