Schokkende nieuwe peiling: PVV maakt reuzensprong naar 35 zetels, VVD stort in elkaar naar 22

Geen categoriefeb 01 2017, 19:30
Het lijkt er onderhand op dat Mark Rutte zijn premierschap op 15 maart vaarwel kan zeggen. Als de VVD maar 22 zetels haalt is de kans dat hij het land nog een keer mag leiden immers minimaal. Gelukkig maar.
Kantar Public (het voormalige TNS-NIPO) heeft vandaag de resultaten gepubliceerd van zijn meest recente peiling onder Nederlandse kiezers. Die resultaten zullen politiekcorrect Nederland ongetwijfeld een hartverlamming bezorgen. De PVV heeft namelijk een reuzensprong gemaakt naar maar liefst 35 zetels. Daarmee zijn Wilders en de zijnen ruimschoots de grootste.
De VVD is de afgelopen twee weken namelijk totaal in elkaar gestort. Waar Rutte Wilders twee weken geleden nog op de hielen zat is het verschil tussen de twee kemphanen nu 13 zetels. Ja, de VVD moet dus genoegen nemen met een magere 22 virtuele zetels, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal zetels dat de partij bezet.
Screen Shot 2017-02-01 at 20.44.11
Het zal niemand verbazen dat die VVD-zetels voor een groot deel naar de PVV zijn gegaan. De reden? Rechtsliberale en conservatieve kiezers hebben het totaal gehad met Rutte. Hij maakt er al jaren een puinhoop van, is nu met een belachelijke "Normaal. Doen." actie gekomen en, oh ja, heeft de PVV ook nog eens uitgesloten van een mogelijke coalitie. Hij hoopte ongetwijfeld dat hij daardoor twijfelaars voor zich zou winnen, maar het tegendeel is het geval: iedereen die twijfelde tussen de PVV en de VVD heeft de overstap naar de eerste gemaakt.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/826841069505634305
Kiezers die de VVD in zeggen te ruilen voor de PVV leggen zelf uit waarom ze tot die beslissing zijn gekomen. Hint: Rutte, Rutte, Rutte. Oh, en immigratie, integratie, terrorisme, en die verderfelijke Europese Unie.
Dit zijn een paar uitspraken die voormalige VVD-kiezers over hun oude partij en diens leider, en natuurlijk over Wilders:

"Dat het maar eens afgelopen moet zijn met alles."

"VVD is alleen nog voor de rijken en ze komen hun beloften niet na!"

"Wilders is de enige die tegen Europa en tegen immigratie durft op te treden."

"Ik heb altijd VVD gestemd. Rutte is ook een draaier en een beloftebreker, € 1000 nooit gezien, niks naar de Grieken en het referendum?"

"De actie van Rutte met zijn nieuw ingezette beleid van vorige week (zoals vermeld in advertentie in kranten). De zoveelste blamage van de VVD rond de bonnetjesaffaire en het opstappen van Van der Steur. En tot slot meneertje Wiebes die de Belastingdienst niet onder controle heeft."

Kortom, Wilders wordt gezien als een man die problemen daadwerkelijk wil aanpakken en die zich aan zijn woord houdt. Rutte, daarentegen, wordt universeel beschouwd als een huichelaar, een draaikont, een eurofiel en ook nog eens als een zwakkeling. Heel gek, maar op de één of andere manier zien kiezers zo'n premier absoluut niet zitten.
Wat de andere partijen betreft is het enige interessante dat maar liefst vier partijen even groot lijken te zijn, aldus Kantar Public. Het gaat dan om CDA, D66, GroenLinks en SP. De onderlinge verschillen tussen die partijen zijn zo ontzettend klein dat niet valt te zeggen welke van die vier partijen virtueel de derde partij van het land is. Het kan dus zomaar zo zijn dat we op 15 maart het brons aan maar liefst vier partijen moeten geven... waarvan de PvdA niet één is. Want ja, ook in deze peiling moet Lodewijk Asscher genoegen nemen met 10 magere zetels, wat er zoveel zijn als 50Plus. Ongelooflijk: een ouderenpartij is net zo groot als de sociaal-democratische partij. Wat zijn die PvdA'ers voor faalhazen zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten