Schoolmeisjes braken eieren en stopten ze in plastic. Wat er 21 dagen later gebeurde zal je nooit geloven...

Schoolmeisjes braken eieren en stopten ze in plastic. Wat er 21 dagen later gebeurde zal je nooit geloven...

Het lijkt een nutteloze oefening, maar als je kijkt wat er drie weken later ineens over de vloer dribbelt denk je daar wellicht anders over!

Een lijkt een oefening in futiliteit, maar niks is minder waar: enkele schoolmeisjes breken een ei, stoppen dat in plastic en laten dat drie weken lang staan. Uit de hand gelopen experimentje tijdens een lesje natuurkunde? Wellicht, maar de dames hebben méér gedaan dan alleen een ei drie weken laten staan:

De drie vriendinnen zijn de eerste mensen ter wereld die een ei hebben laten uitkomen.. zonder ei. Want gek experiment op school of niet; het lukte ze wel. Na drie weken een ei in plastic in de koelkast te hebben gezet liep er wel mooi een kuikentje rond:

[video width="1280" height="720" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/06/lamberis2.mp4"][/video]

Hoe ze dat voor elkaar kregen? Nou, dat ging zo..

[video width="1280" height="720" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/06/lamberis.mp4"][/video]

Allereerst namen ze een rol keukenfolie, en scheurden een vel af:

kip1

Dat rekten ze vervolgens gigantisch uit:

kip2

De folie werd over een glas gedaan, en daarin werd een bevrucht ei gebroken. Normaalgesproken is dat het einde van het prille leven van het kuiken. Maar in dit geval begon het pas...

kip3

Dit goedje ging vervolgens de koelkast in, waar het 21 dagen zou blijven staan.

kip4

Doordat het glas en de folie doorzichtig zijn, kon men al die tijd de groei van het kuikentje goed volgen. Dit is na één week:

kip5

Dit is vlak voor de geboorte:

kip5a

En voila! Een levende kuiken:

kip6

Gezond en wel loopt het dier door het klaslokaal van de drie schoolmeiden! Wat die drie slimmerikjes er aan overhielden? Genoeg! Wetenschappelijke vakbladen - normaalgesproken alleen het terrein van afgestudeerde biologen schreven over het wonder.

kipeind

Geweldig, nietwaar! Spoedig zullen we ons wellicht niet eens meer afvragen of de kip er eerder was dan het ei: het ei is dan niet eens meer nodig.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties