SGP-hoofdkantoor bestormd met regenboogvlaggen en stoepkrijt vanwege Nashvilleverklaring

Geen categoriejan 19 2019, 16:00
Het hoofdkantoor van de SGP te Rotterdam is gisteren bestormd door leden van de Facebookgemeenschap 'memes voor de massa's'. Gewapend met regenboogvlaggen en stoepkrijt kwamen de jongeren hun stem laten horen tegen de Nashvilleverklaring en tegen 'homofobie', 'transfobie' en nog meer aanverwante angststoornissen die je zou opdoen bij het lezen van Paulus' brieven aan de Korinthiërs. De demonstranten beschilderden de tegels voor de hoofdingang met regenbogen om daarmee te laten zien dat ze de anti-homoverklaring helemaal niks vinden.
'Het moet niet meer kunnen anno 2019 in Nederland' zei de woordvoerder van de demonstratie 'zo'n Nashvilleverklaring'. Toch is zijn klaagzang wat overdreven. In Nederland kun je als homoseksueel anno 2018 wel gewoon jezelf zijn ondanks die Nashvilleverklaring. Je kunt trouwen, samenwonen en zelfs over straat met je geliefde. Behalve dan door de schilderswijk in Den Haag, want naar het schijnt wonen daar ook veel SGP-typetjes.
En als er dan toch conservatieven zijn die jouw levensstijl bekritiseren dan steunt een merendeel van de Nederlanders de LGBTQ+ gemeenschap toch wel! Heel anders gaat dat anno 2019 in tal van andere landen in de wereld. Tel je zegeningen man! Het verlaten SGP-gebouw werd dus wel bestormd met regenbogen, maar de woorden van de aanwezige jongeren werden door niemand gehoord. Daarvoor was het al veel te laat op de avond. Zouden SGP'ers hun mening na de demonstratie überhaupt veranderen?
Als je de Nashvilleverklaring goed doorleest dan lees je tussen de regels door dat de kans dat ondertekenaars 'tot inkeer komen over hun daden' gewoon klein is. In het holst van de nacht gaan stoepkrijten heeft dan ook weinig nut. Er waren zo'n 150 jongeren naar Rotterdam Zevenkamp gereisd en volgens de jongeren daar is de Nashvilleverklaring meer dan een mening want 'mensen gaan zich schamen als er zo over hen wordt gesproken'.
De SGP was op de hoogte van de demonstratie en er was ook politie aanwezig. Alles verliep rustig en volgens de partij is de discussie nu wel beëindigd: "We waren niet verbaasd. Iedereen heeft het recht te demonstreren. Wij hebben alle vragen over de Nashville-kwestie beantwoord. Die discussie is goed gelopen. We hebben tekst en uitleg gegeven. Dit is daarom een nabrander" zo valt te lezen op de website van RTV Rijnmond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten