VVD slaat onder verkiezingsdruk hard rechtsaf: 'Geen versoepeling kinderpardon!'

Geen categoriejan 19 2019, 17:00
Momenteel lijkt zich een splitsing in de coalitie af te tekenen en strijken het CDA en D66 de VVD tegen de haren in! Reden van de splitsing is de houding van eerstgenoemde tegenover het kinderpardon. Zo willen CDA en D66 dat staatssecretaris Harbers (VVD) zich hard maakt voor een zachtere regeling voor jonge kinderen en hun ouders. Voor honderden gevallen zou het mogelijk moeten zijn dat de gezinnen alsnog asiel krijgen. De VVD is verbaasd over het plan en vindt dat 'het regeringsakkoord hierin leidend is', maar het CDA is van mening veranderd en sluit zich nu aan bij ChristenUnie en D66.
Het kinderpardon is een prima instrument om jonge kinderen, waarvan Nederland nu het thuisland is geworden, toe te staan te blijven. In veel gevallen gaat het om jongeren die ook de taal van hun oorspronkelijke moederland niet kennen of al jaren hier naar school gaan. Voor die jongeren is het niet meer dan redelijk dat er een oplossing wordt gevonden, maar de VVD heeft blijkbaar niet door dat 'rechts' anders denkt over kinderen dan over massa's mannelijke migranten vanuit Afrika. De partij van Rutte denkt nu door hard rechts af te slaan de PVV en FvD wind uit de zeilen te nemen. Maar ze slaan vooral een flater.
https://twitter.com/MyrtheHilkens/status/1086426712068575232
Eigenlijk is het niet handig dat de VVD deze 'harde koers' aanhoudt. De huidige asielprocedures lijken wel met opzet dermate onhandig ontworpen dat zelfs jonge kinderen er nadelen aan ondervinden. De procedures zijn gebaseerd op een wirwar van ministerieel besluiten, internationale wetten en verdragen en natte vingerwerk. De werkelijke pijnpunten van 'rechts' met migratie zijn natuurlijk niet jonge kinderen die gewoon Nederlands spreken, maar de omvang van de migratiestromen. Die moeten gewoon beheersbaar en geminimaliseerd worden. De VVD lijkt dit niet te willen begrijpen. Wellicht omdat zij verantwoordelijk zijn voor een massale instroom van vreemdelingen.
https://twitter.com/RTLnieuws/status/1086587346982715392
Het is vooralsnog te vroeg om de splitsing op dit onderwerp als aanloop te zien tot een val van Kabinet Rutte 3. Daarvoor moet echt nog veel meer gebeuren, ondanks de implicerende woorden dat 'het regeerakkoord' moet worden gevolgd. Het is waarschijnlijk weer een potje schaak vanwege de aankomende verkiezingen. Wel is het interessant om te zien hoe de VVD zich opstelt tegenover het kinderpardon. Als je minder migratie wil dan is dat natuurlijk prima, maar houdt mensen dan ook buiten de poorten.
En dat is niet wat de VVD in de afgelopen jaren heeft gedaan! En kinderen terugsturen die hier al jaren wonen is dan ook stompzinnig. Dan moet je maar beter je best doen met grensbeveiliging. Zo simpel is het!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten