BREKEND! Nigel Farage denkt weer aan Europese politiek: 'Maar, niet met UKIP!'

Geen categoriejan 19 2019, 18:00
Nigel Farage sprak gisteren op SkyNews zijn wens uit om opnieuw actief te worden in de Europese politiek. Wederom aansluiting zoeken bij het geradicaliseerde UKIP wees hij stellig van de hand. Van die partij heeft hij nu definitief afstand genomen. Vorig jaar probeerde hij de zomer de partij van de ondergang te redden na de aanstelling van Tommy Robinson, maar slaagde niet. Als de Europese verkiezingen in maart plaatsvinden en de Brexit wordt uitgesteld ziet Farage voldoende reden om zijn ambtswerk in Brussel voort te zetten.
Farage bleef tijdens het gesprek met SkyNews volhouden dat hij nog steeds een Brexit wil. Volgens hem houdt dit twee zaken in. Ten eerste het opzeggen van het lidmaatschap van de Europese Unie én de verdragen met betrekking tot de douane-unie. Vrij simpel dus. Maar nu de regering van Theresa May tijd aan het winnen is, de roep om een tweede referendum sterker wordt en de kans dat het Verenigd Koninkrijk in de zomer nog lid is van de Unie, zijn voor Farage de rapen gaar. Hoe gaat Farage een herverkiezing voor elkaar boksen zonder UKIP?
Daarvoor zijn verschillende opties mogelijk. Volgens Farage is het een 'work in progress' en kijkt hij naar verschillende opties om zich verkiesbaar te stellen. Over de details wilde hij niets kwijt, maar de kans is groot dat hij een eigen partij opricht of aansluiting zoekt bij de conservatieven. Herverkiezing voor het Europees Parlement zou volgens de voormalige UKIP-voorman nodig zijn omdat Theresa May faalt in het leveren van een Brexit-akkoord en de stem van miljoenen Britten dreigt te worden genegeerd 'wanneer Artikel 50 wordt uitgesteld'.
Best vreemd om tijdens de stroef verlopen Brexit-stemmingen ineens weer de Europese politiek in te willen, maar Farage zorgt wel vaker voor opmerkelijke nieuwtjes. Volgens hem zou het onnodig zijn als de Britten in maart de Unie verlaten, de zogenaamde 'harde Brexit'. Maar om er zeker van te zijn dat zijn stem en die van miljoenen andere Britten gehoord blijft, moet hij wel mee doen met die verkiezingen. Dat belooft in ieder geval vuurwerk tijdens de debatten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten