'Snowden man van het jaar'

Geen categoriedec 18 2013, 14:00
Ja.
Hier kan ik me prima in vinden:

Dat miljarden telefoongesprekken en emailconversaties per dag worden vastgelegd, dat staatshoofden en regeringsleiders worden afgeluisterd, dat zo’n beetje alle communicatie wordt opgepikt – dat was zelfs voor de meest cynische ziel het grote nieuws van het afgelopen jaar. En dat alles door één man, Edward Snowden, een ambtenaar bij de Amerikaanse NSA, voor de regering-Obama een ongelofelijke schurk, maar voor velen misschien wel de belangrijkste klokkenluider van deze eeuw. Het weekblad Time mag de paus als man van het jaar hebben gekozen  – het had natuurlijk Snowden moeten zijn. 

Het was bepaald geen dappere keuze van Tim om de paus tot 'persoon van het jaar' (of man van het jaar) te benoemen. Gezien zijn progressivisme had je het juist kunnen verwachten.
Maar Snowden? Die man heeft zijn leven op het spel gezet door openheid van zaken te geven over de bezigheden van de NSA en andere veiligheidsdiensten (in andere landen). Hij moet opeens opnieuw beginnen; zijn oude leven is voorbij, hij moet het nu zien te redden in Rusland.

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten