Socialisten dezer dagen: 'Waarom is de holocaust belangrijker dan de tragedies van de slavenhandel en Belgisch Congo?'

Socialisten dezer dagen: 'Waarom is de holocaust belangrijker dan de tragedies van de slavenhandel en Belgisch Congo?'

Black Lives Matter-demonstratie. Bron: Zac Hancock / Shutterstock.com.

Binnen bepaalde socialistische kringen worden opmerkelijke vragen gesteld. Van de marxistische-economische-boot springen ze direct op een ander schip dat nu meer populariteit geniet: het racisme vraagstuk en het intersectionalisme. Het komt over als intellectuele armoede, want waarom de prioriteit van het herdenken van de holocaust bevragen? Wie probeer je te pleasen?

Het antwoord weten we waarschijnlijk al: politiek opportunisme. Wel opmerkelijk dat '''socialisten''' - die hun rol binnen het verzet in de WOII graag aan iedereen vertellen - ineens zo neerbuigend doen over de verschrikkingen van de Shoah/holocaust.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Eigenlijk wordt het al snel duidelijk dat het dit soort mensen alleen gaat om de 'boze witte mannen' te 'triggeren'. Inhoudelijk gezien stelt het artikel weinig voor. Omdat er weinig geschreven is over het walgelijke en desastreuze beleid van koning Leopold II in Congo ten opzichte van de verschrikkingen van WOII is er men er stellig van overtuigd dat White Lives Matter more.

Oftewel dit zou de schuld zijn van alle blanken in Europa.

Uiteraard zegt de schrijver nog snel dat ook de holocaust afschuwelijk was, om vervolgens de volgende 'vergelijking' te maken:

But was death by gas or shooting worse than castration, chopping off of limbs, burning and skinning alive.

Waarom zou je in hemelsnaam zo'n vergelijking willen maken? Wat wil je bereiken met deze vraag? Dat mensen gaan zeggen dat de ene moord erger is dan de ander? Dit soort vragen zijn ongelooflijk dom en proberen een vals sentiment te creëren.

Als dit de socialisten van vandaag de dag zijn, dan is links inderdaad compleet inhoudsloos.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties