Socialistische president Maduro overleeft 'extreem-rechtse' aanslag met drones

Geen categorieaug 05 2018, 8:00
In Venezuela deelt de socialistische president Maduro de lakens uit. Hij onderdrukt zijn bevolking, ontmantelt de democratie en zorgt dat elke tegenslag een 'complot is van de Verenigde Staten'. Nu beweert hij een aanslag te hebben overleefd die door twee drones zou zijn uitgevoerd.

De president noemde daarbij expliciet de naam van zijn Colombiaanse ambtgenoot Santos, die hij medeverantwoordelijk houdt voor de aanslag. Santos is een groot criticus van Maduro.

Een actiegroep met de naam Soldaten in T-shirts (Soldados de Franelas) heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. "We hebben laten zien dat ze kwetsbaar zijn", schrijft de groep op Twitter. "Vandaag is het niet gelukt, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Volgens Maduro werkt Santos samen met de Verenigde Staten en extreem-rechtse clubs. Net als elke extreem-linkse dictator volgt hij de handleiding voor een linkse dictatuur stap-voor-stap. Deze 'aanslag' zal hij vast ook gaan gebruiken voor zijn radicale beleid en om mensen voor niets op te laten pakken omwille van de 'veiligheid'.
https://twitter.com/MarcBessems/status/1025914421439340544
Dat is de negatieve kant van het proberen om te brengen van dictators, het legitimeert aan de andere kant het strenge beleid van deze leiders. Het 'bewijst' de zogenaamde samenzweringen die dictators spuwen om hun houding te verklaren, zodat beleid nog harder uitgevoerd kan worden. Maduro blijft waar hij zit en zal nog lang daar blijven zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten