shutterstock 247938424

Somalische terreurbeweging pleegt aanval op Amerikaans-Keniaanse legerbasis

Geen categoriejan 05 2020, 12:00
Terwijl alle ogen zijn gericht op de militaire betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Iran en Irak, heeft de Somalische terreurgroep al-Shabaab een aanval uitgevoerd op een legerbasis in Kenia. Volgens het Keniaanse leger waren de in Manda Bay gehuisveste Amerikaanse en Keniaanse strijdkrachten het doelwit.
Bij de aanval op de luchtmachtbasis in het Keniaanse Manda Bay zijn zeker vier terroristen gedood, aldus een legerwoordvoerder. Er is melding gemaakt van meerdere ontploffingen. Vermoedelijk staken de jihadisten brandstoftanks in brand om op die manier explosies te forceren. Het leger zegt dat de branden inmiddels onder controle zijn.
Terreurbeweging al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist en zegt de militaire basis te hebben ingenomen. Volgens al-Shabaab hebben ze meerdere Amerikanen en Kenianen gedood bij de aanval. Zeven vliegtuigen en drie legervoertuigen zouden ook zijn vernietigd.
Het Keniaanse leger spreekt de bewering van al-Shabaab tegen en zegt dat het kamp nagenoeg weer veilig is. De jihadistische strijders werden volgens een legerwoordvoerder 'succesvol afgeslagen'.
al-Shabaab voert vaker aanvallen uit in Kenia. Als antwoord daarop stuurde het Oost-Afrikaanse land in 2011 legertroepen naar Somalië. De Keniaanse militairen werden later opgenomen in een 21.000 man tellende vredesmacht van de Afrikaanse Unie, met steun en hulp van de Verenigde Staten.
[caption id="attachment_242587" align="alignnone" width="763"] © Google. Jihadisten vallen een militaire basis in het Keniaanse Manda Bay aan.[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten