Spannend: vandaag verhuist de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem

Geen categoriemei 14 2018, 9:00
Het 'omstreden' besluit van Donald Trump om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen zal vandaag uitgevoerd worden. Zijn dochter Ivanka Trump en haar man Jared 'brenger-van-de-vrede-in-het-Midden-Oosten' Kushner waren alvast bij de receptie aanwezig voor de opening.

Op de bijeenkomst op het ministerie was ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu onder de honderden gasten. "Volgens aanwezigen was hij in een triomfantelijke stemming", zei correspondent Arlene Gelderblom in het radioprogramma Met Het Oog op Morgen. Hij riep andere landen op om het Amerikaanse voorbeeld te volgen. Tot nu toe hebben slechts Guatemala en Paraguay besloten om dat te doen.

https://twitter.com/usembassyjlm/status/995780478392242176?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fnos.nl%2Fartikel%2F2231716-ivanka-trump-en-man-in-jeruzalem-voor-opening-ambassade.html&tfw_site=NOS
Jeruzalem zal de komende jaren steeds meer het centrale aandachtspunt van Europa en de Verenigde Staten worden. Niet alleen zal de Amerikaanse ambassade daar de komende jaren naartoe verhuizen, maar afgelopen weekend heeft Israël ook het Eurovisie Songfestival gewonnen. Dit betekent, zoals Netanyahu al aangaf, dat volgend jaar het Songfestival in Jeruzalem gehouden zal worden. Dat wordt voer voor veel Europese activisten en politiek-correcte artiesten om de straat op te gaan of te 'protesteren'.
Daarnaast is Jeruzalem een splijtzwam geworden voor de Europese politiek. Gisteren werd al bekend dat de zogeheten 'Visegrad-landen', zoals Hongarije, de anti-Jeruzalem statement van Brussel blokkeren. Sterker nog, die landen gaan hoogstwaarschijnlijk hun ambassades ook verhuizen naar Jeruzalem. Pijnlijk voor de (Noord) West-Europese landen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten