Staat Italië op omvallen?

Geen categoriejul 10 2011, 19:36
Nu Griekenland min of meer van uw centen gered is, is nu Italië aan de beurt om van uw centen gered te worden. De Brusselse propagandamachine zal op volle toeren draaien en iedereen de schuld geven, behalve de corrupte politieke Unie en Italië. Neen, de kredietbeoordelers moeten het waarschijnlijk ontgelden en landen die kritiek durven te uiten op de omnipotente Eurofielen. Feit blijft dat het slecht gaat met, opnieuw, een Zuid-Europees land.
De Europese feest- en foppresident Herman van Rompuy heeft daarom maandag een spoedoverleg gepland over een mogelijke verspreiding van de schuldencrisis naar Italië. Dit meldt persbureau Reuters zondag op basis van drie anonieme bronnen.
De rente die de Italiaanse overheid nu zou moeten betalen op nieuwe tienjarige schulden steeg naar 5,28 procent. Als de rente tussen de 5,5 en 5,7 procent komt, gaat het een grote stempel drukken op de Italiaanse staatsfinanciën. “We kunnen niet veel dagen zoals vrijdag hebben”, aldus een anonieme Europese overheidsfunctionaris. “We zijn erg bezorgd over Italië.” meldt Nu.nl
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten