Staatssecretaris Van Ark pakt Amsterdam aan: "Ik word strenger op het naleven van de verplichte taaleis voor immigranten"

Geen categoriejan 21 2018, 18:00
Bij WNL Op Zondag maakt de staatssecretaris duidelijk dat Amsterdam zich maar eens aan de regels moet houden.
Zo, staatssecretaris Van Ark heeft het duidelijk gehad met het wanordelijke beleid van haar voorganger die geknecht werd door de nachtmerriecoalitie met de PvdA. Vandaag liet ze namelijk weten bij het tv programma WNL Op Zondag dat immigranten met een uitkering daadwerkelijk Nederlands moeten leren.
In Amsterdam wordt er heel "vrijblijvend" omgegaan met de taaleis voor mensen in de bijstand. Sterker nog, die regel wordt gewoon aan de laars gelapt in de hoofdstad. Want tolerantie.
"Ik vind dat we deze grote groep moeten laten doorstromen naar werk," zei de staats vandaag. "Dat is een hele belangrijke opgave en daar ligt ook mijn prioriteit."
Het zou werkelijk schokkend zijn als Van Ark dit plan doorzet. Amsterdam heeft namelijk al jaren lak aan de strengere immigratie- en integratieregels die vanuit Den Haag komen. In de hoofdstad denken ze het beter te weten. Nieuwkomers zijn per definitie zielig en hebben daarom recht op onbeperkt gratis geld. De domme Nederlandse belastingbetaler kan dat best betalen.
Vraag: komt Den Haag nu ook in actie tegen Amsterdam door naleving af te dwingen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten