Ja, Zweden is een shithole: '14-jarige jongens lopen door Malmö met kalasjnikovs en kogelwerende vesten'

Geen categoriejan 21 2018, 19:00
Gaat de EU dit ook tot 'nepnieuws' verklaren?
De grote, serieuze en bekende Britse krant The Sunday Times is met een absoluut schokkend verslag gekomen over de werkelijkheid in Malmö. Ja, dat is dus in Zweden. Volgens de krant zijn er al tijden enorm grote bendes actief in Malmö (en andere Zweedse steden). Zij maken de buurt voor iedereen onveilig, zelfs voor de politie.
Afgelopen woensdagavond gooide een gek een bom naar de politie. Het was een enorme knal in Rosengard, één van de 'immigrantenwijken' in de derde stad van Zweden. Lokale bewoners schrokken er niet eens van. Ze zijn het al lang gewend. "Ah, weer iemand die een bom naar de politie gooit," dacht ene Ahmad alleen maar. "Ik wist dat het een bom was."
Volgens The Sunday Times vinden "aanvallen op de politie steeds frequenter plaats. De politiemacht van Rosengard werkt vanuit een zwart fort dat gemaakt is van gewapend beton met kleine raampjes en elektrisch hek van 3 meter hoog." Waarom die veiligheidsmaatregelen genomen zijn? Omdat politieagenten hun leven niet zeker zijn in Rosengard.
De krant legt uit dat niet alleen politieagenten het doelwit zijn van de steeds groter wordende bendes "die voor het grootste deel uit allochtonen bestaan." "In een land met een bevolking van 10 miljoen mensen vonden er in 2017 meer dan 320 schietpartijen plaats en tientallen aanvallen met bommen. 110 mensen werden vermoord en er vonden in dat jaar alleen al 7,226 verkrachtingen plaats.
Het resultaat is dat 36% van de jonge Zweedse vrouwen zich 's avonds niet meer veilig voelt.
Die onveiligheid wordt nog eens verergerd doordat "de autoriteiten toegeven dat ze niet in staat zijn om verkrachtingszaken onmiddellijk te onderzoeken omdat ze alle mankracht nodig hebben om bendegeweld te bestrijden." Een agent legt uit:

"We worden gedwongen om te kiezen tussen twee kwaden."

The Sunday Times gaat verder (ik herhaal steeds maar weer dat het The Sunday Times is die dit bericht, voordat minister Ollongren roept dat DDS 'nepnieuws' produceert over Zweden):

"In Malmö, waar een vijfde van de 340.00 inwoners jonger dan 18 jaar oud is lopen kinderen van 14 jaar over straat met een kalasjnikov en kogelwerende vesten." De gemiddelde leeftijd van bendeleden is 22 jaar. "De meesten van hen komen uit families van immigranten."

Joh.
Ondertussen is de situatie zo precair dat zelfs de sociaal-democratische premier van het land, Stefan Lofven, doorheeft dat het zo niet langer kan. Vorige week liet hij weten dat hij bereid is om het leger in te zetten om bendes effectief te bestrijden. De volgende dag ging er gewoon weer een bom af in Malmö.
Hanif Azizi emigreerde dertig jaar geleden van Iran naar Zweden. Hij is nu politieagent in dat land. Deze man legt uit:

"Het is onderdeel van de cultuur van die jongeren om de politie te haten. Als we als maatschappij besluiten om vluchtelingen op te nemen moeten we wel strenge voorwaarden stellen; het gaat er niet om wat onze maatschappij voor de vluchtelingen kan doen, maar wat zij ons land kunnen doen."

Helaas voor Zweedse vrouwen was (en is, eigenlijk) dat niet de vraag die de Zweedse regering immigranten (en zichzelf) stelde. Het gevolg? Waar in 2012 1,4 procent van de Zweedse vrouwen een slachtoffer was van seksueel misbruik, was dat in 2016 al gestegen naar 4,1 procent. In Stockholm werd er onderzoek gedaan naar de danders: 2/3e van hen waren 'niet Zweden.' Oftewel: 'vluchtelingen.'
Maar ja, dat is dus allemaal volgens The Sunday Times, he? Wij zouden dat natuurlijk nooit zélf berichten. Want stel je voor dat je minister Ollongren (een dame die toevallig zowel een Nederlands als een Zweeds paspoort heeft) tegen je in het harnas jaagt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten