Steve Bannon houdt speech bij Front National: "Zie termen als 'racisme' als geuzennaam!"

Steve Bannon houdt speech bij Front National: "Zie termen als 'racisme' als geuzennaam!"

De voormalige baas van Breitbart.com en Chief Strategist van Donald Trump is bezig met een 'nationaal-populistische' tour door Europa.

Steve Bannon is bezig met een enorme tour door Europa. Zo was hij bij de verkiezingen in Italië, waar hij met name het resultaat van de Lega Nord en de Vijfsterren Beweging toejuichte. Daarna ging hij naar Zwitserland om Zwitsers te vertellen dat ze heel goed bezig waren, en een lichtend voorbeeld waren voor de rest van Europa.

Na zijn bezoeken aan Zwitserland en Italië ging Bannon door naar Frankrijk, waar hij gisteren een toespraak gaf op het nationale partijcongres van het Front National. Hier de video van zijn speech:

De belangrijkste aspecten van Bannons speech waren:

1. De opkomst van het populisme
2. Steun voor Trump
3. Kritiek op het globalisme
4. De opvatting dat de oude links/rechts verdeling niet meer relevant is
5. De echte strijd is tussen zij die in nationale soevereiniteit geloven en zij die dat niet doen
6. Rechts moet ophouden bang te zijn voor 'scheldwoorden' als 'racist.' Volgens Bannon moeten we dat soort termen, die onderhand weinig meer betekenen, als geuzennaam zien

Voor Amerika-watchers is het ongelooflijk opvallend dat Bannon zich publiekelijk "nationaal-populistisch" noemt. Tot een jaar of twee geleden kon je dat als rechtse politicus, blogger of activist écht niet maken. Er was maar één term die je kon gebruiken: "Conservatief." Bannon noemt zichzelf nadrukkelijk géén conservatief. Maar toch lijkt zijn invloed alleen maar groter te worden, ja, ook na zijn vertrek bij Breitbart.com.

In Nederland zijn er ook steeds meer mensen geïnteresseerd in Bannons denkbeelden. Thierry Baudet bijvoorbeeld:

Het zou weleens heel veel impact kunnen hebben op FVD als Baudet en Bannon samen aan tafel gaan zitten. In veel opzichten lijken zij buitengewoon veel op elkaar. Hoewel Trump tegenwoordig net doet alsof hij de verkiezingen helemaal in zijn eentje heeft gewonnen is dat natuurlijk flauwekul. Ik ben ervan overtuigd dat hij nooit zo ver had kunnen komen zonder de steun van Breitbart.com... en dus van Bannon.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties