Stop de genocide van ISIS op christenen!

Stop de genocide van ISIS op christenen!

Door deze petitie te ondertekenen zet je druk op Amerika -- het machtigste land op aarde -- om nou eindelijk iets te doen tegen de massaslachting van christenen in het Midden-Oosten. Dat wordt weleens tijd, vind je niet?

De organisatie ACLJ houdt zich wereldwijd bezig met het verdedigen van mensenrechten en van met name christenen die vervolgd worden. Over dat laatste hebben we het bijna nooit in Nederland, maar feit is dat christenen de meest vervolgde religieuze groep ter wereld zijn. Zo zijn een half miljard christenen niet in staat om hun geloof publiekelijk te belijden. Doen ze dat wel, dan worden ze mogelijk vervolgd of erger.

Dat is natuurlijk al vreselijk genoeg, maar het wordt allemaal nog erger. Alleen al in 2016 werden er namelijk 90.000 christenen vermoord vanwege hun geloof. Dat zijn werkelijk schokkende cijfers. Het meerendeel van deze christenen werd om zeep geholpen in Afrika -- met name als ze weigerden om deel te nemen aan stammenoorlogen -- maar ook in het Midden-Oosten zijn er tijdens het afgelopen jaar bijzonder veel christenen vermoord. Zoals Massimo Introvigno van Radio Vaticaan eind december uitlegde:

"The other 30 percent, or 27,000, were killed in terror attacks, the destruction of Christian villages, or government persecution."

In maart 2016 zei de (Assyrische) bisschop van Aleppo dat de strijd in Syrië ervoor gezorgd hadden dat er van de 1,5 miljoen Syrische christenen die in 2011 er toen nog maar 500.000 over waren. 1 miljoen christenen zijn dus 'verdwenen.'

Ongelooflijk natuurlijk, maar de cijfers waren in 2015 nóg erger. Toen werden er namelijk maar liefst 105.000 christenen vermoord vanwege hun geloof.

Met andere woorden, er is een genocide gaande op christenen. De internationale organisatie ACLJ is hier al een tijdlang druk mee bezig. De organisatie is er uiteindelijk in geslaagd om de regering-Obama zover te krijgen dat het erkende dat er in Syrië een genocide plaatsvond op christenen. Dat is een belangrijke stap.

Maar daar mag het natuurlijk niet bij blijven. Op het moment dat Westerse landen erkennen dat er ergens een genocide plaatsvindt verplichten internationale verdragen hen om daar iets aan te doen. Zoals altijd met Obama weigerde hij dat. Ja, hij stuurde wat bommenwerpers naar Syrië en Irak, maar hij wilde niet écht voluit gaan.

Nu er een wisseling van de wacht heeft plaatsgevonden in het Witte Huis is er hoop dat er nu wél iets gebeurt. Maar daarvoor moet er wel flink wat druk worden gezet op Donald Trump. Hoe? Nou, bijvoorbeeld door deze petitie van de ACLJ te ondertekenen. Dat kan je doen door in te loggen met je Facebook-account. Het is in een mum van tijd gedaan, maar je doet wel iets dat mogelijk een grote impact heeft.

Doen dus. Er moet onmiddellijk een einde worden gemaakt aan ISIS' genocide op christenen.

De tekst van de petitie:

Stop the Genocide. Protect Christians.
ISIS (the Islamic State) is waging genocide against Christians.

It is barbarically slaughtering thousands. More than a million Christians have been driven from their homes in the wake of the most inhuman atrocities imaginable.

It’s sickening: Christians abducted, beheaded, burned alive, and crucified.

We successfully pressured the Obama Administration to recognize this “genocide against Christians.”

Now we have an obligation to act under the Genocide convention.

We’re launching a brand new multi-pronged legal advocacy campaign, urging the U.S., U.N., and world leaders to adopt our critical policy proposals: 1) stop the genocide and 2) protect Christians.

We’re mobilizing our global offices in the most expansive campaign for the persecuted Church we’ve ever undertaken, preparing numerous legal memoranda, advocacy letters, and policy proposals to Congress, President Obama, the U.N., and genocide agencies.

Christians die daily at the hands of genocidal jihadists. Together we can stop the slaughter. Add your name today:

Petition to Stop the Genocide and Protect Christians

Klik hier om de petitie te tekenen. Doet dat vandaag nog.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties