Stop eens met het afzeiken van 'weigerambtenaren'

Stop eens met het afzeiken van 'weigerambtenaren'

Waarom een Berufsverbot geven?

Vandaag schreef DDS-collega Esther nog een stukje bij een video van VVD-Kamerlid Jeanine Hennis, die zich weer eens druk maakt om een handvol zogenoemde 'weigerambtenaren'. Hennis maakt zich druk om niets, vindt ook Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra op de site van het weekblad:

Politici zijn dol op het oplossen van problemen die geen probleem zijn. Zo willen de leden van de Tweede Kamer voor ze met vakantie gaan een einde maken aan de folklore van de weigerambtenaar. Dat zijn trouwambtenaren die vanwege hun geloof weigeren om twee mannen of twee vrouwen te trouwen.

Daar kun je van alles van vinden, maar het levert geen enkel probleem op. Want in alle gemeenten van Nederland kunnen homoseksuelen gewoon trouwen. Er zijn namelijk meer dan genoeg ambtenaren die met alle plezier twee homo’s huwen.

En, zo vraagt Joustra zich af, wat voor zin heeft het om homo's verplicht te laten trouwen door een ambtenaar die daar totaal geen trek in heeft? Laat deze gewetensbezwaarde trouwambtenaren gewoon hun werk doen. Ze doen geen vlieg kwaad. Ten tijde van het invoeren van het zogenoemde 'homohuwelijk' in Nederland (2001) was het namelijk de bedoeling trouwambtenaren enige gewetensvrijheid te gunnen, om ze tegemoet te komen. Dat was de afspraak. Het 'homohuwelijk' is namelijk niet niks.

Nu buitelen linkse partijen (inclusief de VVD) over elkaar heen om een handvol ambtenaren die vrijheid te ontnemen. Treurig.

Verplicht lezen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties