Stop eens met het afzeiken van 'weigerambtenaren'

Geen categoriejun 16 2012, 17:00
Waarom een Berufsverbot geven?
Vandaag schreef DDS-collega Esther nog een stukje bij een video van VVD-Kamerlid Jeanine Hennis, die zich weer eens druk maakt om een handvol zogenoemde 'weigerambtenaren'. Hennis maakt zich druk om niets, vindt ook Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra op de site van het weekblad:

Politici zijn dol op het oplossen van problemen die geen probleem zijn. Zo willen de leden van de Tweede Kamer voor ze met vakantie gaan een einde maken aan de folklore van de weigerambtenaar. Dat zijn trouwambtenaren die vanwege hun geloof weigeren om twee mannen of twee vrouwen te trouwen.

Daar kun je van alles van vinden, maar het levert geen enkel probleem op. Want in alle gemeenten van Nederland kunnen homoseksuelen gewoon trouwen. Er zijn namelijk meer dan genoeg ambtenaren die met alle plezier twee homo’s huwen.

En, zo vraagt Joustra zich af, wat voor zin heeft het om homo's verplicht te laten trouwen door een ambtenaar die daar totaal geen trek in heeft? Laat deze gewetensbezwaarde trouwambtenaren gewoon hun werk doen. Ze doen geen vlieg kwaad. Ten tijde van het invoeren van het zogenoemde 'homohuwelijk' in Nederland (2001) was het namelijk de bedoeling trouwambtenaren enige gewetensvrijheid te gunnen, om ze tegemoet te komen. Dat was de afspraak. Het 'homohuwelijk' is namelijk niet niks.
Nu buitelen linkse partijen (inclusief de VVD) over elkaar heen om een handvol ambtenaren die vrijheid te ontnemen. Treurig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten