Studenten zijn niet te spreken over de Engelse taalbeheersing van docenten: stop de verengelsing

Geen categoriejun 28 2018, 11:00
Er is al veel langer weerzin tegen het Engels taalgebruik in het onderwijs, maar het begint steeds grotere proporties aan te nemen. Terwijl het Kabinet aangeeft dat het wel meevalt, zijn veel studenten het er niet mee eens. Studenten geven aan dat de internationalisering moet stoppen en dat de taalbeheersing van het Engels erbarmelijk is. Ze trekken nu aan de bel.

„De tevredenheid over internationalisering daalt licht en blijft zeer laag. Zeker nu internationalisering een steeds grotere rol speelt op instellingen is dit zorgwekkend. Het moet vanzelfsprekend zijn dat wanneer je voor een Engelstalige opleiding kiest, je docenten goed Engels spreken”, zegt voorzitter Tom van den Brink van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Het percentage studenten dat tevreden is over internationalisering bedraagt in 2018 51,8 procent. Dat is iets lager dan in 2017 toen het percentage 52,2 procent bedroeg.

Het is moeilijk om echt diepgaand en kwalitatief over concepten en ideeën te praten als je dat niet doet in je moedertaal. Dan komt het altijd niet goed over en blijft het aan de oppervlakte. Daarom is de internationalisering ook zo slecht, omdat het de kwaliteit ondermijnt. Het wordt tijd dat de politiek dat ook eens serieus gaat nemen, want het lijkt nu een prestige project te worden ten koste van de studenten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten