Sylvain Ephimenco gaat los op Joop.nl: "Het is een VARA-haatsite!"

Geen categorieapr 18 2017, 10:00
Eindelijk: een columnist van een landelijk dagblad zet de aanval in op Joop.nl, de haatsite van de VARA.
Het heeft jaren geduurd, maar dan heb je ook wat. Trouw-columnist Sylvain Ephimenco zet namelijk op heerlijke wijze de aanval in op Joop.nl, de extreemlinkse website gesponsord door de VARA. Ephimenco legt uit dat de haters die ervoor zorgden dat een evenementen centrum in Dordrecht een bijeenkomst van Forum voor Democratie afzegde zich bij hun campagne vooral baseerden op artikelen op die website. Zo verscheen er daar onder meer een artikel met als titel "Thierry Baudet legt uit waarom hij vrouwen minderwaardig vindt." Ephimenco:

"Om deze kop uit zijn mouw te schudden, had de site een interview nogal vrij geïnterpreteerd waarin Baudet zei dat ‘vrouwen over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen’."

Met andere woorden, Joop.nl verdraaide Baudets uitspraken bewust om hem neer te kunnen zetten als een vrouwenhater. En dat is niet alles:

"Als je verder graaft, blijkt deze site van de publieke omroep een ware haatcampagne tegen de leider van ­Forum voor Democratie te voeren met stukken die titels dragen als: ‘Thierry Baudet is Wilders in schaapskleren’, ‘Dit is het slecht verhulde nazi-gedachtengoed van Thierry Baudet’ of ‘Hoe gevaarlijk is Thierry Baudet?’. Kennelijk heeft men bij de geradicaliseerde Vara-site niets van het Fortuyn-drama geleerd."

Screen Shot 2017-04-18 at 10.03.53
Zoals Ephimenco terecht schrijft faciliteert de VARA -- een publieke omroep! -- dus feitelijk "een haatsite die het vooral van armzalige bloggers en tweederangscolumnisten moet hebben." Volgens de VARA wordt de site in de lucht gehouden door contributie van VARA-leden en niet door subsidie. Natuurlijk weten we niet of dat waar is -- en het is ook nog eens een schijnconstructie pur sang. De VARA kan die contributie alleen maar uitgeven aan deze site omdat het subsidie gebruikt voor haar andere activiteiten. Op het moment dat die subsidie eindigt moet ook Joop.nl offline worden gehaald.
Maar, schrijft Ephimenco, zelfs als dat waar is betalen VARA-leden -- wat vaak toch echt keurig nette mensen zijn -- dus mee aan de instandhouding van een haatsite die niets geleerd heeft van de affaire Fortuyn... of misschien stiekem hoopt dat het nóg een keer zo erg uit de hand loopt.
Net als ieder ander hebben extreemlinkse activisten het recht op een nieuws- en opiniewebsite op te zetten. Maar het is niet normaal dat ze dat doen met steun van een publieke omroep, en dus direct dan wel indirect profiteren van subsidies... of zelfs maar door leden van de omroep in kwestie -- zeker als de website in kwestie een haatsite is die andersdenkenden stelselmatig kapot probeert te maken.
Het is een grove schande dat de VARA dit doet... en dat de politiek het tolereert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten