Sylvana Simons kiest anti-blanke Gloria Wekker en anti-Israëlische Anja Meulenbelt als lijstduwers

Sylvana Simons kiest anti-blanke Gloria Wekker en anti-Israëlische Anja Meulenbelt als lijstduwers

Gloria Wekker en Anja Meulenbelt zijn berucht om hun radicaal linkse standpunten en hun afkeer van de Westerse maatschappij. Nu worden ze actief bij Artikel 1.

Kan een partij nog sneuer en walgelijker zijn dan DENK? Het lijkt erop dat Sylvana Simons die uitdaging is aangegaan. Haar nieuwe partij Artikel 1 heeft namelijk twee knettergekke lijstduwers gerekruteerd. Het gaat om de radicale voormalige hoogleraar Gloria Wekker, en voormalig SP-senator Anja Meulenbelt – zo'n beetje de meest extreem-linkse mensen die Nederland kent.

Wekker staat bekend om haar anti-blanke standpunten. Zo betoogt ze dat het curriculum op Nederlandse universiteiten "racistisch" zou zijn omdat vooral blanke denkers en wetenschappers aan bod komen. Ook schreef Wekker een pamflet getiteld "white innocence" oftewel "witte onschuld". Volgens haar is "witte onschuld" een mythe, omdat blanken wel degelijk schuldig zouden zijn aan allerlei misdaden. Met andere woorden: ben je blank, dan ben je volgens Gloria Wekker medeplichtig aan racisme en onderdrukking. In feite is het natuurlijk Wekker die zich racistisch uit, want zij is degene die blanken zonder pardon wegzet als racisten op grond van hun huidskleur.

Anja Meulenbelt staat ook bekend om haar hekel aan de Westerse beschaving, al uit zich dat bij haar op een iets andere manier dan bij Wekker. De voormalige SP-politica is namelijk een grote tegenstander van Israël en kiest consequent de kant van de Palestijnse terroristen die de Joodse staat willen vernietigen. Meulenbelt steunt zelfs allerlei projecten in de Gazastrook, die gecontroleerd wordt door de terroristische Hamas-beweging. Al het geld dat naar Gaza gaat, al is het voor hulpprojecten, verdwijnt hoe dan ook deels in de zakken van terroristen. Meulenbelt vindt dat echter geen probleem en steunt het "verzet" van Hamas tegen Israël. Dat Hamas kinderen gebruikt als menselijke schilden en raketten afvuurt op Israëlische vaders, moeders en kinderen, maakt haar niets uit.

Het kan dus nauwelijks erger dan Anja Meulenbelt en Gloria Wekker. Dat uitgerekend zij nu lijsttrekker worden van Artikel 1, zegt genoeg over de denkbeelden van die partij. Sylvana Simons is geen greintje minder radicaal geworden na haar vertrek uit DENK, en haar nieuwe partij is minstens net zo kwaadaardig als de partij van Kuzu en Öztürk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer