sylvana50

Sylvana Simons omarmt geschrokken mensen die bij haar partij uitkomen: "Niet wegklikken! Wij zijn radicaal, jij blijkbaar ook!"

Geen categoriefeb 13 2021, 15:00
Het zou je maar overkomen: Vul je nietsvermoedend de Stemwijzer in, verschijnt het BIJ1 van Sylvana Simons bovenaan je lijstje en blijk je er dus opeens radicale ideeën op na te houden. Laat die uitkomst je niet afschrikken, betoogt Sylvana nu op haar website: "Niet wegklikken. We zijn hartstikke radicaal en jij blijkbaar ook!" Een hele geruststelling dus wanneer Sylvana je omarmt en troost.
Het -naar eigen zeggen- radicale BIJ1 staat op 0 zetels in de peilingen. Ja, bij Maurice de Hond stonden Sylvana en haar partij op een grijze zondag ook op een zeteltje, maar inmiddels heeft de Amsterdamse diva deze ook alweer virtueel moeten inleveren.
Nu schijnt het zo nu en dan voor te komen dat mensen die de Stemwijzer hebben ingevuld soms uitkomen op BIJ1. Omdat Sylvana zich ook beseft dat sommige mensen zullen schrikken van hun eigen radicale opvattingen, heeft ze op haar website een uitgebreid betoog geschreven waarom men vooral niet moet wegklikken als BIJ1 bovenaan hun lijstje prijkt.
Zo schrijft de onverschrokken Sylvana:

"Je hebt een stemwijzer ingevuld en je bleek veel overeenkomsten te hebben met BIJ1! Wauw, gefeliciteerd! Maar wacht even… BIJ1 is toch die radicale partij die alleen maar tegen racisme vecht? Ja en nee."

Volgens Sylvana, die onlangs al een spirituele goeroe bleek te zijn, moeten we terug naar de natuur om het radicalisme van BIJ1 correct samen te vatten. "Radicaal betekent 'tot op de wortel'. Oftewel: wij willen problemen bij de óórzaak (de wortel) aanpakken."
Dus mocht je onverhoopt BIJ1 als stemadvies krijgen wanneer je de Stemwijzer hebt ingevuld: Het radicalisme van BIJ1 kun je ook gewoon zien als een politieke natuurstroming. Klinkt een stuk minder radicaal, wel een stuk zweveriger en gaat ze alsnog niet die gehoopte zetel opleveren. Tenzij alle bomenknuffelaars op zullen staan en zich radicaal zullen verenigen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten