Sylvana Simons ruikt macht: staat te trappelen om Kamerlid te worden voor DENK

Geen categoriejun 10 2016, 10:00
De presentatrice ziet een leven als politica al helemaal voor zich.
Als we de peilingen mogen geloven, is er een grote kans dat DENK volgend jaar op eigen kracht de Tweede Kamer inkomt. Afhankelijk van welke peiling je bekijkt, kan de Nederlandse afdeling van de AK-partij rekenen op één of twee zetels in onze volksvertegenwoordiging. Om nog enigszins de indruk te geven dat DENK zich ook nog met andere zaken bezighoudt naast het uitvoeren van de agenda van Erdogan, heeft de partij Sylvana Simons aangetrokken. Geen Turkse moslimvrouw met een hoofddoekje, maar een vlotte presentatrice van Surinaamse komaf.
Volgens partijvoorzitter Öztürk komt Sylvana straks op een verkiesbare plaats – en dat ziet ze zeker zitten. Hoewel Sylvana zichzelf gigantisch voor schut zette in mediaoptredens bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night, gelooft ze dat ze geknipt is voor de rol van volksvertegenwoordiger. Dat wordt nog wat... Sylvana's goedkeuring van de arrestatie van Ebru Umar zorgde voor verbijsterde reacties, en haar weigering om de Armeense genocide te benoemen werd met woede ontvangen. Toch ziet Sylvana het leven als politica al helemaal voor zich:
https://www.instagram.com/p/BGXJxQEmI2E/?taken-by=sylvanasimons
Op Instagram post ze een foto van de Ridderzaal op het Binnenhof, genomen vanuit het Tweede Kamergebouw. "The view from the office today..." schrijft Sylvana erbij. Waarom ze Engels gebruikt, mag Joost weten, want volgens mij is Sylvana buiten onze landsgrenzen net zo onbekend als de gemiddelde Nederlander, maar enfin. Ze heeft vanuit haar kantoor dus uitzicht op de Ridderzaal, en dat mag iedereen weten. Kennelijk is Sylvana momenteel al regelmatig in de Tweede Kamer, en laten Kuzu en Öztürk haar alvast wat rondsnuffelen bij de DENK-fractieburelen.
Sylvana heeft zelfs al een "stukkie kunst" voor de Tweede Kamer aangeschaft, zo schrijft ze:
https://www.instagram.com/p/BGbs61uGIww/?taken-by=sylvanasimons
"Stukkie kunst voor m'n nieuwe werkplek," is het bijschrijft bij deze foto. En het lijkt er sterk op dat deze foto is genomen op een kantoor in de Tweede Kamer... Kennelijk weet Sylvana nu al zeker dat ons parlement haar nieuwe werkplek wordt. Iedere Nederlander met gezond verstand zal hopen dat Sylvana nooit Kamerlid wordt, maar zelf staat ze al te popelen... Zal ze echt de Kamer ingaan, of is ze dan allang weg bij DENK met slaande ruzie? De tijd zal het leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten