Sylvana Simons van homofoob DENK huilt krokodillentranen over in elkaar geslagen homo's

Geen categorieokt 20 2016, 12:03
De DENK-politica doet net alsof ze het voorval héél erg vindt, maar zet zich tegelijkertijd in voor een homofobe partij.
Sylvana Simons is een bijzondere vrouw. Ze kan namelijk twee meningen tegelijkertijd hebben. Zo wil ze méér geschiedenisonderwijs over de slavernij, maar weet ze zelf niets te vertellen over de gruwelijkheden die de Armenen hebben moeten doorstaan. Ze zegt op te komen voor tolerantie, maar wil tegelijkertijd haar mening over Zwarte Piet opleggen aan de hele samenleving. En ze zegt zich in te zetten voor homo's, terwijl ze tegelijkertijd actief is voor een homofobe partij.
Sylvana vindt het vreselijk dat twee homo's in elkaar zijn geslagen achter Amsterdam CS. En dat is het natuurlijk ook: het is onacceptabel dat vandaag de dag homo's nog steeds moeten vrezen om te zijn wie ze zijn. En dat zoiets nota bene gebeurt in hartje Amsterdam, ooit dé homohoofdstad van Europa, is al helemaal schrijnend.
Maar het verdriet van Sylvana bestaat uit pure krokodillentranen. Hoe kan de DENK-diva met droge ogen beweren dat ze zich bekommert om in elkaar geslagen homo's terwijl ze tegelijkertijd een homofobe partij steunt? Want homofoob, dat is DENK. Twee dagen geleden schreef mijn collega Tim Engelbart al op DDS over partijleider Kuzu's verzet tegen homoseksuele pleeggezinnen:

In 2013 deed Kuzu nog z’n uiterste best om te zorgen dat er zo min mogelijk homoseksuele pleegouders zouden zijn. Dat zou maar erg zijn voor praktiserende moslims. Niet alleen gaf Kuzu dus toe dat moslims in principe homofoob zijn, maar dus óók dat hij homofobie maar wat graag wil faciliteren.

Het track record van Tunahan Kuzu op het gebied van homorechten is allesbehalve positief. Toen hij nog bij de PvdA zat, maande hij een Turkse politica om niet mee te doen aan de Gay Pride Parade in Amsterdam – dit zou immers 'gevoelig' liggen bij de achterban.
Maar Sylvana doet net alsof ze homorechten héél belangrijk vindt. Sylvana, als je dat echt zo belangrijk vond dan zou je niet actief zijn voor een partij die homorechten onder het tapijt veegt en de rechten van immigranten wil uitbreiden. Het zijn namelijk maar al te vaak jongeren van allochtone komaf die zich schuldigmaken aan anti-homogeweld, en DENK is natuurlijk de laatste partij die daar wat aan gaat doen. Óf je steunt homo's, óf je steunt DENK. Niet allebei.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten